zdunek_borovcanin_i_klickoKličko i Borovčanin pripremaju se na Tirolu!

 

Jedan od najboljih boksera sveta,aktuelnišsampion sveta teške kategorije u WBC verziji Vitali Kličko i petnaesto – pozicionirani na svetskoj rang listi u kruzer kategoriji Nenad Borovčanin,pripremaju se za predstojeće mečeve u austrijskom Tirolu, njihovoj staroj bazi. Kličko će 16. oktobra u O2 reni u Hamburgu braniti šampionsku titulu protiv Amerikanca Šenona Brigsa, dok će Borovčanin boksovati kao predborba protiv Austrijanca Patrika Bergera i pokušati da napravi novi pomak na svetskoj rang listi u svojoj kategoriji.

Borovčanin i Kličko borave u čuvenom austrijskom velnes hotelu Stanglvirt već 15 dana i ostaju tamo do 10. oktobra kada će krenuti put Hamburga i ostati tamo do meča. Trenira ih zajednički trener Fric Zdunek, koji je poznat po strogoj disciplini, velikom bokserskom umeću ali i kao čovek koji je do svetske titule doveo čak 14 boksera i kao takav spada u red najboljih bokserskih trenera sveta svih vremena.

Povezana vest:  FINALE 32. „VOJVOĐANSKE ZLATNE RUKAVICE” U SUBOTICI, Osdakovskom Zlatna rukavica

Prepodnevni treninzi se u glavnom sastoje od futinga po prelepim predelima Alpa ili plivanju na olimpijskom bazenu a popodnevni treninzi su rezervisani za specifične bokserske treninge i sparing.Njihovi sparing partneri Kasim Hauard, Ola Afolabi i Trejvis Volker su iz Amerike i takođe imaju zavidne karijere.

Borovčanin je u kruzer trenutno 15. na svetskoj rang listi u WBC verziji, ima 26 mečeva, sve pobede od čega 17 nokautom a u Hamburgu ga očekuje novo iskušenje i šansa da pred 22.000 gledalaca pobedi i napreduje na listi izazivača sveta u svojoj kategoriji.

-Uslovi su izvanredni i trudim se da ih maksimalno iskoristim ali u boksu to nije toliko bitno koliko uslov u glavi da bokser ima nesalomivu volju na treningu i kasnije u meču. Imamo izvanredan hotelski smeštaj, vrhunski fitnes i spa centar, boksersku salu, trim staze po planini, ličnog kuvara, fizioterapeuta i naravno najboljeg trenera na svetu Zduneka koji nas trenira i prati i brine o svakom detalju i našem pokretu tokom treninga. Trenirati sa Kličkom i Zdunekom u sali je veliko iskustvo koje gledam da maksimalno iskoristim i da napredujem u svakom smislu. Sistem treninga je totalno drugačiji od onog na koji sam navikao kod nas, trening plan je znatno složeniji od onih po kojem sam radio pre saradnje sa braćom Kličko i Zdunekom. Ovo su nam treće zajedničke pripreme i osećam veliko boksersko poboljšanje i znatno viši stepen kondicije. Ostaje mi samo da rad u sali potvrdim pobedom nad Bergerom i napravim još jedan korak bliže svetskom vrhu, ali i utvrdim gradivo pred meč za evropsku titulu koji me očekuje početkom godine u Banja Luci! – rekao je Nenad Borovčanin

Povezana vest:  Hrvatski bokser Vido Lončar doživotno suspendovan

Kličku je Tirol baza za pripree poslednjih osam godina, a njegov brat Vladimir takođe se ovde priprema za svoje mečeve.

-Boksujem u gradu u kojem živim, posle toliko godina i verujem da će arena biti prepuna, uz prisustvo mojih mnogobrojnih prijatelja iz ovog grada, ali i onih koji će doći iz ostalih delova sveta da me podrže. Brigs je nokauter, veoma iskusan i opasan bokser i mislim da će publika imati priliku da uživa u pravom meču teškaša. Potrudiću se da opravdam očekivanja svojih fanova i nokautiram Brigsa – rekao je Vitali Kličko.

Povezana vest:  ŠABAC BOXING NIGHT, Meč Srbija protiv Bosne u Šapcu odložen za sutra

O2 ARENA U Hamburgu može da primi oko 22.000 gledalaca i očekuje se da će biti ispunjena do poslednjeg mesta, dok je prava tv prenosa otkupilo oko 100 televizija iz čitavog sveta. Kao specijalni gosti najavljeni su Boris Beker, Franc Bekenbauer a sa naših prostora pozvani su Emir Kusturica, Milorad Dodik i Proko Dragosavljević.