proka_zadatak_28.09FARMA 3. SEZONA

 

Uspešna nabavka na pijaci

 

 

Većina farmera je i dalje spavala. Proka je došao u spavaću sobu, i budio farmere zvonom sa gornjeg trema.

Marijan i Hasan su ga u kuhinji pravili komentare o Paroškom, očito nezadovoljni njime. Hasan je pokušao da napravi čaj, ali kada je otvorio kutiju, unutra su bili ženski ulošci. Eva mu je očigledno dala pogrešnu kutiju.

Gazda i sluge su se vratili sa pijace i nekolicina je izašla da im pomogne. Doneto je dosta hrane i svi su bili zadovoljni. Baki je dobio torbu sa poklonima koju mu je poslala devojka sa štanda Sinalka.

Peja je okupio sve farmere na sastanku u dnevnoj sobi. Pohvalio je Zlatu i Baneta, i rekao je da su se baš potrudili da ponesu što je moguće više stvari sa pijace. Peja je doneo nekoliko odluka: od sada se jede samo ono što je izneto na sto, nema više ulazaka u kuću u prljavoj obući… Na sastanku, došlo je do prepirke između Paroškog i Marijana, oko koza i mleka.

Povezana vest:  “The Terror”, AMC-ova prva antologijska serija dobija drugu sezonu

U dvorištu, Peja, Ekrem, Aca, Bane i Cobe su napravili stazu. Kada je došao, Paroški je dao primedbu da se cigle ređaju drugačije i pokazao im je kako treba, što su oni prihvatili. Peja je primetio da je staza malo kriva i misli da bi trebalo da to isprave na vreme dok još nisu zavrsili, pošto je Proka jako strog. Dogovorili su se da je ni ne gaze dok je Proka ne vidi.

Povezana vest:  Veče sa Ivanom Ivanovićem - gost Miloš Teodosić

Peja je Jeleni i Nataliji dodelio zadatak da gaze grožđe. Natalija ga je zamolila da Bakiju dodeli zadatak da im opere noge. Baki je kao nevoljno ispunio zadatak. Na kraju je Natalija tražila da joj ispuni i muzičku želju.

U dvorištu je spremljeno grožđe i korito za gaženje. U radionici Aca, Tina, Marjan, Ekrem, Jelena, Natalija, Baki i Bane su čistili grožđe. Jovana je gazila grožđe, od koga će praviti vino. Natalija je objasnila Banetu da je grožđe odlično za ten i namazala mu ga je po licu.

Povezana vest:  Emisija "KAN 2014" na RTS-u 4. juna

Na popodnevnom sastanku, Paroški je dao predlog da imaju više zajedničkih obroka, što je glasanjem prihvaćeno. U kuhinji, Jovana i Natalija su prale sudove. Natalija je komentarisala Zlatu i njeno ponašanje u kuhinji.

Bane, Baki i Peja su ćaskali u sobi. Bane je pričao o svojim avanturama na žurkama sa više devojaka. Bakiju je bilo žao što se nisu ranije družili.

Kasno uveče, Ekrem je pričao kako je otišao u Ameriku, i kako se zaposlio tamo. Pričao je o napadu na Kule Bliznakinje, i kako je on tad bio na „coffe break“ na poslu.

Pred polazak na spavanje, Bane je na prevaru poljubio Katarinu. Ona se tobože naljutila na njega.