nenad_borovcanin_O2_arenaBorovčanin u 2011. juri titulu prvaka Evrope u WBO verziji

 

Najbolji srpski bokser, trenutno 14. na svetskoj rang listi u WBC kategoriji Nenad Borovčanin pripreme za sezonu 2011. u prvom delu odrađuje na Zlatiboru gde je i promoter bokserskog spektakla – Zlatibor boxing night koji će biti održan 14. januara 2011. godine, a u kome će se boriti bokseri kampa „Bali-Balkan Boxing“ u kome je Nenad ujedno i najbolji bokser ovog kampa čije je sedište u Zemunu.

U sezoni 2011. koja je bila najbolja do sada u karijeri Borovčanina, šampion Balkana u teškoj kategoriji je boksovao u sedam mečeva i zabeležio isto toliko pobeda, od čega šest nokautom. Tri meča odboksovao je u Srbiji  (Drvengrad,Zlatibor i Kopaonik)  i četiri kod braće Klička u predborbama: Bern, Dizeldorf, Šalke i Hamburg, a svaki od ovih mečeva koje je Nenad boksovao u Nemačkoj prenosilo je 110 TV stanica.  Na samom stadionu Šalkea uživo je borbe posmatralo 61000 gledalaca. Na početku 2010. godine za trenera Borovčanin je uzeo Frica Zduneka koji je inače trener svetskih šampiona, braće Kličko sa kojima je naš šampion sarađivao i trenirao tokom cele prošle sezone, a ta saradnja će se nastaviti i u budućnosti.

Povezana vest:  Marko Huk odbranio svetsku titulu 10. put

Pobedama u 2010. i plasmanom na 14. poziciju svetske rang liste u WBO kategoriji, komisija za titule i rejting svetske bokserske organizacije (WBO), donela je odluku da Nenad Borovčanin može boksovati za upražnjenu Titulu Šampiona Evrope u WBO verziji, a ukoliko je osvoji, učiće na rang listu petnaest izazivača šampiona sveta u WBO verziji.

Jedini Nenadov cilj u 2011. jeste upravo osvajanje evropske titule, za koju će se boriti u Banja Luci.

Povezana vest:  Kubanac Solis: Zaključiću Kličkovu eru!

– Sve ove godine velikog rada i truda u ringu, sada mogu reći da su se isplatile. Stigao sam na korak do jednog od mojih najvećih ciljeva kada je karijera profesionalnog boksera u pitanju, a to je osvajanje titule šampiona Evrope. Sezona 2010. bila je izuzetna za mene, sedam pobeda bez poraza, najbolji plasman na svetskoj rang listi  do sada, što mi je i omogućilo da dođem u priliku da se ove godine spremam za jednu, ali svakako najveću borbu do sada – bitku za evropski tron. Predaha nema, trenizi su svakodnevni i tako će i ostati sve do samog meča koji će biti održan u Banja Luci u prvoj polovini 2011. Kao i uvek verujem u sebe i verujem da ću nastaviti putem kojim koračam već godinama, putem bez poraza jer poraz nije opcija – zaključio je Borovčanin.

Povezana vest:  PRIPREME BOKSERA NA KOPAONIKU, Milić: Momci pružaju maksimum na pripremama

 

Profesionalna karijera:
– skor 27-0-0 (18KO)
– šampion Balkana
– 14. Pozicija na svetskoj rang listi (WBC)
– trener Fric Zdunek