„Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik“ 60. put među nama! Tradicionalni i jedan od najprestižnijih boks turnira u svetu proslaviće 60. rođendan u Hali Pinki u Zemunu gde će se od 29. marta do 02. aprila 2023. takmičiti bokseri i bokserke iz celog sveta za naslov šampiona jubilarnog „Beogradskog pobednika“.

Drugi najstariji međunarodni bokserski turnir u Evropi za njegovo 60. izdanje i isto toliko rođendanskih svečica na torti broji preko 200 prijavljenih takmičara i takmičarki iz 22 zemlje. Prijave su još uvek u toku i očekuje se da taj broj bude još veći. Za sada na scenu legendarne hale Pinki koja ove godine slavi 49. godina postojanja izaće će najbolji akteri plemenite veštine koji će stići sa svih strana meridijana, od Alžira, Australije, Azerbejdžana, Brazila, preko Velsa, Kazahstana, Malija do velikih evropskih zemalja i sila u boksu. Prvi pokrovitelj „Beogradskog pobednika“ bio je gradonačelnik Branko Pešić pasionirani ljubitelj ovog sporta i najpoznatiji gradonačelnik srpske prestonice u istoriji.

Povezana vest:  TEKVONDO, Galebov letnji kamp – proslava godine dana od osvajanja olimpijske zlatne medlje u Londonu

Jubilarni 60. „Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik“ biće održan pod pokroviteljstvom Grada Beograda i podržan od strane generalnog sponzora MTS-a, a svi ljubitelji boksa borbe će moći pratiti u direktnom prenosu na TV Arena Fight.

“Veoma smo ponosni što imamo turnir „Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik“ koji je pokazatelj da je boks u Srbiji već šest decenija sport koji ima svoje ime i prezime, koji nikada ne odustaje, u kome istinski znači i u praksi neprestano provejava ona čuvena krilatica „nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao”. Imali smo zlatne godine boksa, imali smo i pad na margine, sada smo ponovo u fazi leta ka najvišim vrhovima svetske boks piramide i približavamo se munjevito. Iza svega stoji veliki rad, stoji ogromna podrška predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je srpski boks maksimalno podržao i omogućio da se vrati u život. Sa svih međunarodnih takmičenja srpski reprezentativci se vraćaju sa medaljama, a zabeležili smo i one koje do sada nikada pre nismo imali. Pred nama je 60. jubilarni  “Beogradski pobednik” i prilika da zasija na međunarodnoj sceni još jedno novo ime srpske boks scene kao što je to 2022. bio Jovan Nikolić. Ovaj turnir u njegovoj dugoj istoriji osvajali su bokseri u čijoj biografiji stoje titule evropskih i svetskih šampiona. Cilj je da ovu tradiciju nastavimo” – istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Vladimir Kličko: Titule branim za pokojnog trenera

“Memorijal Branko Pešić” 2023. okupiće veliki broj aktuelnih veliki svetskih imena olimpijskog boksa u svetu, jer ovaj turnir je poslednja provera snaga na terenu pred odlazak na Prvenstvo sveta za seniore koje će biti održano od 1. do 14. maja 2023. u Uzbekistanu.

Šampioni “Beogradskog pobednika” bili su: Bogdan Kahriman, Mate Parlov, Jovan Džakula, Zvonko Vujin, Svetomir Belić, Dragomir Vujković, Ljubinko Veselinović, Tadija Kačar, Slobodan Kačar, Mirko Puzović, Sreten Mirković, Miodrag Perunović, Bratislav Ristić, Dragan Konovalov, Aziz Salihu, Plamen Jankov, Ante Josipović, Ivan Ribać…

Povezana vest:  Hej nokautirao Čizoru!