borovcanin_fensiNovi trijumf Borovčanina

Srpski majstor profi ringa Nenad Borovčanin zabeležio je 25. uzastopnu pobedu u ovoj konkurenciji. Nepobedivi borac Borovčanin novi trijumf ostvario je u nemačkom gradu Dizeldorfu gde je u ESPIRIT areni pred oko 51.000 gledalaca deklasirao Nemca Jonatana Pasija tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Nenad je oduševio najjače svetske boks menadžere koji su prisustvovali ovom događaju, čemu svedoči i činjenica da je odmah po završetku borbe dobio ponudu da učestvuje u sledećim boks akcijama braće Kličko.

Povezana vest:  Izabrana petorica članova UO BSS i Nadzornog odbora, bokseri se spremaju za Istanbul

– Meč protiv Pasija dobio sam u drugoj rundi tehničkim nokautom.  Izašao sam na ring uz pesmu „Trubači“ iz filma „Zavet“  Emira Kusturice. U ESPIRIT areni je bio neviđeni spektakl, praćen vatrometom u hali, napravljen je pravi vatreni ring… Prve čestitke sam dobio od Vitalija Klička, njegovog menadžera Bernd Butena, predsednika svetske boks organizacije Frančeska Varčarela i pozvan sam  na sledeće njihove mečeve, što je za mene veliko priznanje – rekao je telefonskim putem Borovčanin.

Povezana vest:  PRIPREME ZA WBO MEČ, Borovčanin završio kondicioni ciklus, počinje sparing

Borovčanin je bio uvodna borba Ukrajincu Vladimiru Kličku koji je nokautom u 12 rundi savladao Amerikanca Endija Čembersa (izazivač broj 1) i odbranio titulu šampiona sveta superteške kategorije u verzijama WBO,IBF i IBO.