Ana-SofrenovicVokalna radionica Ane Sofrenović: TELO GLASA/BODY OF VOICE

Dom omladine nas svakodnevno obraduje neki sjajanim dešavanjem , a ovom priliko najavljujemo vokalnu radionicu Ane Sofrenović: TELO GLASA/BODY OF VOICE koja je na program u nedelju, 28. mart u sali Amerikana od 10:00 do 17:00. Učešće u radionici je besplatno.

Radionica je zamišljena kao istraživanje glasa kroz niz praktičnih vežbi i istraživanja – kako pojedinačnog tako i u grupi. U pitanju je jedna vrsta holističkog pristupa glasu čiji je cilj da otkrije potpuno autentičan vokalni izraz svakog od polaznika i pomogne mu da se oslobodi svake vrste manirizma i navede ga na jedinstven, sopstveni izraz.
Namenjena je kako profesionalcima, tako i amaterima koje zanima vokalno istraživanje, uzrasta preko 20 godina.  
Zainteresovani treba svoje prijave, u vidu kratke biografije i motivacionog pisma, da pošalju na adresu: [email protected]. Svi koji pošalju prijave biće putem mejla obavešteni da li je njihova prijava prihvaćena. Broj polaznika ograničen je na 25.

Povezana vest:  MTV odabrao najbolje u 2010. godini

Teme radionice:
1.upoznavanje sopstvenog vokalnog aparata i njegovog autentičnog zvuka
2.pronalaženje veze između tela i glasa
3.telo kao rezonator
4.pokret tela kao impuls glasu
5.nega i očuvanje glasa 
6.otkrivanje mogućnosti glasa u raznim zvučnim prostorima
7.istraživanje novih vokalnih mogućnosti 
8.balans između slobode izraza i forme ili tehnike
9.fokus energije glasa 
10.osluškivanje sopstvenog glasa i glasa grupe/ interakcija
11.oslobađanje glasa u performansu  

Povezana vest:  Zagrevanje za Guarana Lovefest u devet gradova Srbije, tri promo žurke tokom vikenda

Polaznici treba da ponesu: flašu sa vodom, prostirku za rad na podu, peškir, odeću primerenu fizičkim vežbama i tanke patike ili non slip čarape.

Ana Sofrenović je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.
Nakon akademije uporedo razvija svoju glumačku i muzičku karijeru. Ostvarila je veliki broj uloga u mnogim domaćim filmovima i pozorišnim predstavama, kao i u nekoliko značajnih engleskih televizijskih serija za BBC i ITV.
Glas je školovala kod Merry Hammond, šefa katedre za muzički teatar na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu. Njeno pevačko iskustvo se proteže od rock i jazz muzike do opere i savremene avangardne muzike. Sarađivala je sa mnogim muzičarima i kompozitorima, kako u zemlji tako i u inostranstvu. U januaru 2006.godine nastupala je na koncertu u Karnegi Hol-u u Njujorku, u okviru master klasa kultne američke avangardne kompozitorke i vokalistkinje Meredith Monk, izbarana sa jos 18 vokalista iz celog sveta. U okviru umetničke stipendije americke fondacije ArtsLink, 2009. godine je nastupila u novom komadu Meredith Monk „Songs of Ascension“, izvedenom na Bruklinskoj akademiji muzike. Redovno posećuje radionice po svetu koje se bave istraživanjem ljudskog glasa kao neograničenog kreativnog prostora.

Povezana vest:  Troye Sivan singlom „Trouble" najavljuje film