Animanga_weekend_plakatANIMANGA WEEKEND 26-28.mart – Dom omladine Beograda
Poslednjeg martovskog vikenda, Društvo ljubitelja japanskog stripa, animacije i pop kulture „Sakurabana“, u saradnji sa Domom omladine Beograda, organizuje zanimljiv program. U tri dana biće prikazano nekoliko premijernih ostvarenja, koja za temu imaju japansku po kulturu.
Petak, 26. mart – Sala na I spratu u 20:00
„AMV8“
Drugi projekat domaćih autora sastavljen od pesama domaćih autora i isečaka anime serija sklopljen tako da ćete zaplakati od smeha (nadamo se). AMV8 nije predviđen za mlađe od 18 godina.
Subota, 27. mart – Sala na I spratu u 20:00
Projekcija igranog filma „Goemon“
Godine 1582. Japan je po prvi put ujedinjen pod jednim vođom. Vojskovođa Oda Nobunaga se godinama borio za ujedinjenje zemlje, ali ga je ubio Akeči Micuhide, njegova desna ruka, pre nego što je uspeo da dostigne taj cilj. Micuhidea ubija Hidejoši Tojotomi koji ispunjava san Ode Nobunage i ujedinjuje zemlju, a potom zauzima mesto vladara. U glavnom gradu ujedinjenog Japana, Kjotou, Goemon Išikava krade od bogatih i deli siromašnima…
Nedelja, 28. mart – Sala Amerikana
20:00 Projekcija filma „FMA Conqueror of Shamballa“
Nastavak serije „Čelični Alhemičar“, koju su gledaoci imali priliku nedavno da gledaju na nacionalnoj televiziji. Ed, i dalje zarobljen u stvarnosti živi sa svojim ocem. Igrom slučaja nailazi na tajno društvo koje pokušava da otvori portal ka kraljevstvu Šambale, koja je zapravo njegov rodni svet…
22:00 Žurka „Butlers night!“
Žurka na kojoj će moći da se čuju neke od najpopularnijih japanskih numera. Posetioce će služiti kostimirani batleri i služavke, a nežniji pol očekuju i pokloni iznenađenja.

Povezana vest:  Željno iščekivanje Iron man 2