boris_popovic1111Popović, Đurđić i Marić iz Šida voze u Grčkoj

Selektor seniorske reprezentacije Srbije za planinski biciklizam Ivan Davosir odredio je, posle izborne trke održane u blizini Šida, reprezentativce za trku C – 2 kategorije u blizini Atine 28. marta.
Stratovaće u evropskoj konkurenciji u prvoj trci za svetske bodve ove sezone Boris Popović (Ris sajkling, Novi Sad), Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac) i Aleksa Marić (Crvena zvezda).
Ovo je bio i redosled u trci koju su organizovali biciklistički radnici Šida predvođeni Slobodanom Radovanovićem. Marić je ujedno i najbolji vozač do 23 godine.U kategoriji mastersa slavio je Branislav Matić iz Fanatika, ispred Steve Klisurića iz apatinskog Asa i Nenada Mirića iz kragujevačkog Radničkog. Najbolji veteran je Miloš Barna iz Šida, dok su u mlađim kategorijama dominirali gosti iz Vinkovaca osvojivši prva tri mesta: Filip Čengić, Branko Maltar i Zvonimir Jelenić.
– Prijatno me je iznenadio Boris Popović koji je, iako ima dosta obaveza na poslu, vredno trenirao i pokazao da je u dobroj formi – komentar je selektora Ivana Davosira. – Sa Bojanom Đurđićem je diktirao tempo u toku cele trke.Trud, rad i jaki treninzi Alekse Marića nagrađeni su trećim mestom i učešćem u reprezentaciji. Pretekao je za više od minuta Ivana Tomića iz Progresiva i Olivera Štrbca iz Fanatika. Tomić se nije dobro osećao u prvom delu trke, tek u finišu jer pokazao šta može.
U Grčku će tri srpska reprezentativaca voditi Ivan Davosir, selektor reprezentacije.

Povezana vest:  Uprava Tura i USADA pozdravljaju odluku ICU