vladan_lukic_predsednik_fk_czLukić:Nešto je trebalo promeniti, Petrović ostaje legenda 

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezde Vladan Lukić rekao je da su Upravni odbor tog fudbalskog kluba i dosadašnji trener Vladimir Petrović dogovor o raskidu saradnje postigli zbog svesti da nešto mora da se promeni u ekipi, i istako da nije bilo nikakvog sukoba. 
-Zajednički smo zaključili da nešto treba da promenimo. Pižon ostaje legenda kluba. On je već bio i odlazio iz Zvezde i ovo sada ne znači da se neće ponovo vratiti u klub kao trener ili funkcioner – rekao je Lukić novinarima na stadionu Crvene zvezde. 
Petrović je klupu Zvezde napustio iako su crveno-beli posle 19 kola prvi na tabeli srpskog prvenstva sa dva boda prednosti nad večitim rivalom Partizanom. 
Zvezda je, ipak, razočarala u prva tri kola prolećnog dela sezone, iako je ostvarila tri pobede, da bi odluka o promeni trenera bila doneta posle jučerašnjeg poraza od Metalca u Kragujevcu od 2:1. 
-Svi imamo deo odgovornosti za to, ali nema razloga da sada padamo u depresiju. I dalje imamo bodovnu prednost nad Partizanom. Da nam je neko pre početka sezone ponudio ovakvu situaciju, sigurno bismo je prihvatili – rekao je Lukić. 
Novi trener Zvezde biće Ratko Dostanić, koji je Zvezdu već predvodio u sezoni 2004/2005, ali je morao da napusti tim, pošto je klub tada ostao bez trofeja. 
-Imali smo dva kandidata, Dostanića i (Miodraga) ‘Grofa’ Božovića – pojasnio je Vladan Lukić jednoglasnu odluku Upravnog odbora. 

Povezana vest:  Seltik pregovara sa golmanom Borucom o novom ugovoru