DUSKO_VUJOSEVIC_MARUSIEVROLIGA

Vujošević želi dve utakmice u Beogradu 

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je danas da su njegovi košarkaši napravili idealan uspeh plasmanom u četvrtfinale Evrolige i da će u predstojećem duelu sa Makabijem pokušati da odigraju dve utakmice u Beogradu. 
Košarkaši Partizana u utorak od 20 sati u Tel Avivu igraju protiv Makabija prvu četvrtfinalnu utakmicu Evrolige. 
-Napravili smo idealan uspeh u Evroligi. Nismo imali sreće u žrebu ni u prvoj ni u drugoj fazi takmičenja. Kada su izvučene grupe u Top 16 fazi niko nije verovao da možemo da prođemo. Uspeli smo da uđemo među osam najboljih ekipa i to je veliki rezultat – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare. 
Četvrtfinalna serija igra se na tri pobede. Druga utakmica igra se 25. marta takođe u Tel Avivu, a treći meč na programu je 30. marta u Beogradskoj areni. 
Eventualna četvrta utakmica igrala bi se ponovo u Beogradu, 1. aprila, a „majstorica“ 7. aprila u Tel Avivu, pošto Makabi ima prednost domaćeg terena. 
-Makabi je veoma kvalitetna ekipa, imaju veći budžet i nešto kvalitetnije igrače. Preoteli su Real Madridu prvo mesto u grupi i stekli prednost domaćeg terena, na radost njihovih navijača. Ali, imamo i mi želje i snove i pokušaćemo da umanjimo njihovu radost – rekao je on. 
-Uspeh bi bio da odigramo dve utakmice u Beogradu. Ali ne možemo to da obećamo. Igrači i stručni štab će dati sve od sebe. Treću godinu uzastopno igramo u četvrtfinalu. Ovo je veliki uspeh i nije dobro praviti nerealna očekivanja – istakao je trener srpskog šampiona. 
Vujošević je rekao i da zna kakvu atmosferu pravi navijači Makabija ali i da će izraelski tim biti pod pritiskom jer mora da iskoristi prednost domaćeg terena. 
-Bez obzira kako se završe prve dve utakmice, očekujem da će Arena biti puna. Znamo šta nas čeka u Tel Avivu, navijači pružaju Makabiju veliku podršku i u manje važnim utakmicama. Igraće motivisano, moraju da materijalizuju prednost domaćeg terena. Njihovi navijači mnogo očekuju, rezervisali su 6.000 karata za ‘fajnal for’ u Parizu – rekao je on. 
-Ali, nada je realna stvar… Da nije bilo nade ne bismo napravili ovakav rezultat. Međutim, da su se događale relane stvari mi ne bismo prošli prvu fazu takmičenja – dodao je Vujošević. 
Kapiten Partizana Petar Božić poručio je da će crno-beli dati sve od sebe da nastave sa dobrim rezultatima. 
-U duel sa Makabijem ulazimo sa istim željama i ambicijama kao i u prethodnim utakmicama. Put do naših snova je težak, ali daćemo sve od sebe da ostanemo na tom putu – rekao je Božić. 
Božić je rekao da će puna hala u Tel Avivu biti dodatna motivacija za igrače i da će crno-beli pokušati da iskoriste šansu koja im se pruža. 
-Imamo iskustva posle četvrtfinalnih duela sa Taukeramikom i CSKA iz Moskve. Nosioci igre iz prošle sezone su otišli, ali trener i stariji igrači imaju mnogo iskustva koje će preneti mladijm igračima. Želimo dobro da odigramo i iskoristimo šansu koja nam se pruža – rekao je Božić. 

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Svetislav Pešić: Smanjiti oscilacije u Podgorici