dostanic_konferencijaDostanić želi jednostavan i napadački fudbal 

Novi trener Crvene zvezde Ratko Dostanić istakao je da želi da njegova ekipa igra jednostavan i napadački fudbal, ali da za drastične promene treba vremena. 
Dostanić, koji je danas nasledio Vladimira Petrovića na klupi Crvene zvezde, kazao je da će mu prvi zadatak biti da ekipu moralno podigne i izvuče iz apatije u koju je upala. 
-Ovo je velika odgovornost za mene, ali ne plašim se izazova. Učinićemo sve da na kraju sezone budemo prvaci – kazao je Dostanić na konferneciji za novinare na stadionu Zvezde. 
-Mnogo je teško promeneiti način igre za kratko, drastičnih promena neće biti. Ideja je da igramo brzo i napadački. Do toga ćemo doći ozbiljnim radom, ali za to treba vremena. Sada je najvažnije da igrači budu ‘čiste’ glave – dodao je Dostanić. 
Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić rekao je da uprava kluba nije planirala promenu trenera, ali da je morala da proba da „šok terapijom“ ostvari napredak u igri. 
-Promena trenera nije razlog poraz od Metalca, već loše igre i tesni rezultati koji nas prate duže vreme. Nije Petrović jedini krivac, svi smo krivi. Ali u fudbalu je neminovnost da prvi strada šef struke – rekao je Adžić. 
Sportski direktor Zvezde dodao je da je bilo više kandidata za trenera, ali da je Dostanić izabran jer je već obavljao funkciju direktora omladinske škole crveno-belih i nije bilo potrebe da se upućuje u situaciju u klubu. 

Povezana vest:  Budžet FK Jagodina za 2016. upola manji od ovogodišnjeg