wbo_druzina

Bali Balkanboksing dobija licencu WBO!

 

Jedan od najjačih kampova i promoterskih kuća za profesionalni boks na Balkanu dobija licencu svetske bokserske organizacije (WBO), što znači da će moći da organizuje mečeve za titule u toj bokserskoj verziji, licencirati boksere i sa njima konkurisati na svetskim rang listama. Dogovor o saradnji postigli su u Budimpešti predsednik WBO za Evropu Ištvan Kovač i osnivaci kampa Bali Balkanboksing Martin Rovčanin, Duško Rovčanin i Nenad Borovčanin koji će biti prvi bokser sa naših prostora koji će boksovati za titulu u WBO verziji i to za šampiona Evrope.

-Ovo je veliko priznanje za nas, ali i sasvin normalna stvar s obzirom na naše ambicije koje prevazilaze okvire granica naše zemlje. Drago nam je da je Svetska Bokserska Organizacija prepoznala prave partnere u nama, a mi ćemo se potruditi da u budućnosti organizujemo što više revija i da naši bokseri obeleže jednu epohu svetskog i evropskog profesionalnog boksa. Prvi meć koji je na programu biće borba Nenada Borovčanina za titulu šampiona Evrope u Banja Luci i šansa za nas i našeg boksera da se zlatnim slovima upiše u istoriju bokserskog sporta – rekao je Darko Popivoda, potpredsednik kampa.

Povezana vest:  Borovčanin čeka novog protivnika

Ištvan Kovač upriličio je prijem za čelnike kampa Bali Balkanboksing u prostorijiama Svetske Bokserke Organizacije u Budimpešti i svojim gostima dao značajne savete i kontakte iz sveta boksa i na kraju im poželeo srecu u daljem radu.

-Drago mi je da se boks razvija na prostorima bivše Jugoslavije, jer je sa tih prostora nekada bilo mnogo poznatih boksera. Pratimo rad promoterske kuce Bali Balkanboksing i smatramo da je njihova politika razvoja boksa u skladu sa svim pravilima 21. veka, što će svakako doneti rezultate. Borovčanin je bokser kojeg poznaje cela bokserksa Evropa i od koga svi očekuju da se bori za neku od titula, a nama je posebna čast što će ta titula biti iz verzije WBO – veli Ištvan Koko Kovač, predsednik WBO za Evropu.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS U NOVOM SADU, Nenad Borovčanin dočekuje Larsa Buholca

WBO (World Boxing Organization) jedna je od četiri najjače svetske verzije u profesionalnom boksu, a neki od bivših ili sadašnjih šampiona sa WBO pojasevima su Oskar Dela Hoja, Mani Pakjao, Vladimir i Vitali Kličko, Marko Huk, Hektor Kamačo, Rej Šuger Leonard i mnoga druga imena koja su obeležila istoriju boksa, pa je važnost priznanja za domaći kamp od velikog značaja za razvoj boksa na prostorima eks Jugoslavije, uz očekivanja da će neko od članova kampa u budućnosti postati šampionsko ime u svetu boksa. Bali Balkanboksing okuplja boksere sa prostora bivše Jugoslavije među kojima su pored Borovčanina najznačajniji Milan Piperski, Predrag Radoševic i Adnan Buharalija.

Povezana vest:  Boks ujedinio Balkan