kzn_boks_slavija

U SUSRET 49. MEĐUNARODNOM TURNIRU „BEOGRADSKI POBEDNIK“

U četvrtak počinje Pobednik

 

Po 49. Put, za redom, počinje tredicionalni međunarodni turnir Beogradski pobednik. To je jedan od najprestižnijih evropskih turnira, a organizovaće se u sklopu “Trofeja Beograda“. Organizatori manifestacije – Bokserski savez Srbije i Beograda odlučili su da će se takmičenje održati u četiri grada, i to četvrtfinalne borbe u Žablju i Sremskoj Mitrovici, u Valjevu će biti polufinale a u Beogradu, tačnije hali Pinki biće finale. Turnir je na programu od 21 do 23. aprila a prema preliminarnim prijavama trebalo bi da stigne 120 takmičara iz 12 zemalja.

– Veliko mi je zadovoljstvo što će se i pored teške finansijske situacije u zemlji nastaviti sa tradicijom organizovanja jednog od najstarijih evropskih turnira kakav je “Beogradski pobednik“. U prestonicu stiže sam krem svetskog boksa što će samoj manifestaciji doneti sjaj prošlih vremena, kada je šampionima širom planete bila čast da budu deo beogradskog turnira. Očekujemo dobar boks i da naši reprezentativci nadam se ostvare najbolje rezultate – rekao je Božidar Tadić, predsednik  Bokserskog saveza Beograda.

Povezana vest:  SUDAR DIVOVA, Vladimir Kličko protiv Dejvida Heja

Finansijski, u orgranizaciju su se uključili Sekretaqrijat za sport grada Beograda.

– Čast nam je što smo i u ovako teškim trenutcima u mogućnosti da pomognemo našim prijateljima iz boksa kako bi mogli da organizuju jedan od najstarijih evropskih turnira. Zahvalili bismo se i Sremskoj Mitrovici, Žablju i Valjevu koji će nam pomoći u organizaciji četvrtfinala i polufinala. Nadamo se da će publika u svim gradovima domaćinima moći da uživa u spektakularnim borbama joje će se voditi sledećeg vikenda – rekao je Dragan Ćirić ispred Sekretarijata za sport Beograda.

Povezana vest:  Velizar Đerić podnosi ostavku na mesto predsednika Bokserskog saveza Srbije?!

Na konferenciji za medije koja je upriličena u hotelu Slavija Luks prisustvovala su i trojica boksera – Nikola Jovanović, Marko Nikolić i Ljubomir Marjanović, kapiten srpskih orlova.

Sva trojica su obećala da će pružiti maksimum na ringu i da će pokušati da stignu do finala.

Trenutno, srpska reprezentacija se nalazi na pripremama na Košutnjaku gde se spremaju, kako za Beogradski pobednik, tako i za evropsko i svetsko prvenstvo.

Povezana vest:  Novi trijumf Borovčanina

REPREZENTACIJA SRBIJE

Zoran Manojlović Selektor srpske reprezentacije odredio je osmoricu boksera koji će braniti boje Srbije na 49. međunarodnom turniru “Beogradski pobednik“.

Na spisku se nalaze: do 52 kg Vanja Bačić, do 56 kg Nenad Dimitrijević, do 60 kg Ljubomir Marijanović, do 69 kg Predrag Kovačević, do 75 kg Nikola Jovanović i Aleksandar Drenovak, do 81 kg Marko Nikolić i preko 91 kg Goran Despotović.

kzn_boks_slavija_1