meni_pakjaoPakjao bokser decenije u izboru američkih novinara

 

Filipinac Meni Pakjao dobio je danas priznanje za borca decenije u izboru američkih bokserskih novinara, preneli su američki elektronski mediji. Pakjao je ujedno i treći put postao bokser godine, čime se izjednačio na večnoj listi sa Muhamedom Alijem i Ivanderom Holifildom. Pakjao u karijeri ima učinak od 50 pobeda, tri poraza i dva nerešena meča, a 38 puta je zabeležio nokaut. Proteklu deceniju završio je u impresivnom stilu, pošto je u novembru osvojio šampionski pojas u velter kategoriji kada je zaustavio Migela Kotoa u poslednjoj rundi.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA ZLATIBOR, Radošević za IBF pojas, Piperski, Marčeta i Ribać za rejting

To mu je rekordna sedma težinska kategorija u kojoj je postajao šampion. U ring će se vratiti 13. marta, kada će na stadionu Dalas Kaubojsa braniti titulu protiv Džošue Klotija. Nagradu će primiti na svečanoj večeri 11. juna.

Pakjao je trenutno prvi na opštoj listi boraca rangiranih po kvalitetu, bez obzira na težinsku kategoriju. U konkurenciji za priznanje bili su i Flojd Mejveder, Bernard Hopkins, Huan Manuel Markez, Marko Antonio Barera, Šejn Mozli i Džo Kalzage. Pakjaov trener Fredi Rouč dobio je rekordnu četvrtu nagradu za trenera godina.

Povezana vest:  Miljan Rovčanin uspešno debitovao na profi ringu

Nagrada se zove „Edi Facc“, po stručnjaku kod koga je Rouč učio zanat, da bi posle vodio borce kao što su Izrael Vaskez ili Džejms Toni, kao i nova nada Amir Kan.

-Meni i ja smo dobar tim, a potreban vam je dobar borac da biste osvojili ovu nagradu. Nadam se da će i Kan krenuti tim putem. Ovo mi je omiljena nagrada, jer se zove po mom treneru. On je zaslužan za to gde sam danas, sjajno me vodio dok sam mu bio šegrt – rekao je Rouč.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS, Stanković u prvoj rundi izgubio od Seferija

Za borbu godine izabran je duel iz marta, kada je Huan Manuel Markez u devetoj rundi nokautirao Huana Dijaza.