predrag_radosevic_cg

Radošević osvojio WBC pojas, Sjekloća pobedio nokautom

 

Pred više od 4.000 gledalaca u podgoričkoj dvorani Morača, Predrag Peđa  Radošević je maestralnom taktikom uspeo da savlada Mađara Joszefa Matolscija i osvoji WBC International Silver titulu u srednjoj kategoriji, posle 12 paklenih rundi.

Peđa je spremao taktiku za Argentinca Gastona Vegu ali je on u poslednjem trenutku otkazao meč jer nije uspeo na vreme da produži pasoš i umesto njega je od strane WBC odobren, za protivnika Radoševića, opasni nokauter JOSZEF MATOLSCI čiji je skor  29(20 KO) pobeda i 14(3 KO) poraza.

Povezana vest:  Dačić poželeo Borovčaninu odbranu titule

Snažnim levim direktima i konstantnom kretnjom, Peđa je uspeo da umrtvi napade mađarskog boksera, te da ga u 11 rundi pošalje i na pod. Ipak, Mađar je uspeo da završi meč do kraja.

Radošević je pobedio jednoglasnom odlukom sudija i osvojio Internacionalnu Silver titulu WBC verzije u srednjoj kategoriji.

U uvodnim borbama Dejan Zlatičanin je odbranio titulu prvaka WBC Mediterana u lakoj kategoriji  pobedivsi klasičnim nokautom u petoj rundi Španca, Vijetnamskog porekla, SANG

Povezana vest:  VANREDNA IZBORNA SKUPŠTINA BSS, Bokserska Srbija bira novog predsednika!

NGUYENA, inace 10. tog na EBU rang listi. Zlatičanin je ovom pobedom obezbedio vidljiv napredak na rang listama WBC i EBU.

Nikola Sjekloca, WBC Internacionalni šampion sveta u supersrednjoj kategoriji je u rejting meču, zakazanom u 8 rundi, klasičnim nokautom pobedio nemca Cristian Pohlea. Ovo je Sjekloći bio pripremni meč za odbranu titule 15 jula u Berlinu.

Povezana vest:  SPEKTAKL U NEMAČKOJ, Kličko protiv Povetkina u Frankfurtu

U uvodnim mečevima, BOGDAN MITIĆ i MILAN PIPERSKI zabeležili su sigurne pobede.