nikola_sjekloca_novi_sad

VEČE PROFI BOKSA U PODGORICI, 26. NOVEMBRA

Sjekloća protiv Mašamaitea, Zlatičanin sa Nzimandea

 

Veče profi boksa u Podgorici na programu je 26. decembra a ring će biti postavljen u hali Morača. Ovo je, ujedno, i promocija WBC pred predstojeći kongres najjače svetske bokserske federacije. a na programu će biti dva glavna meča i to u supersrednjoj kategoriji Nikola Sjekloća brani pojas WBC Internacional dok će Dejan Zlatičanin boksovati za upražnjenu titulu u WBC Internacional u lakoj kategoriji.

Sjekloća će boksovati protiv Petera Mašhamaitea (19(10KO),8,1) dok će Zlatičanin stati u gard sa Godfrijem Nzimabdeom (22(14KO),3,3).

Momak iz Budve po treći put brani pojas u WBC verziji a do sada je boksovao 22 puta i ima isto toliko pobeda (7KO). Zlatičanin ima upisanih 13 pobeda a 10 je završio pre vremena. Obojica protivnika, tačnije izazivača, stižu iz Južnoafričke Republike tako da će publika u Podgorici imati prilike da uživa u profi boksu.

Povezana vest:  Prokuplje domaćin plej ofa Bokserske lige Srbije – memorijal “Vlastimir Laci Stanišić”

-Na pripremama sam u Beogradu već mesec dana, osećam se odlično i očekujem da ću uspšeno odbraniti moj pojas. U planu mi je, za sledeću godinu, da boksujem za apsolutnog prvaka sveta u WBC verziji. Mašhamaitea, protivnika koji mi dolazi iz Afrike sam gledao preko video klipova. upoznat sam sa njegovim načinom boksa i mislim da ću na ringu pokazati da imam rešenja za njega – rekao je Sjekloća.

Sjekloću u srpskoj prestonici trenira, kao i obično Milivoje Bašić koji će mu biti u uglu. sa druge strane, o protivnicima i oko organizacije meča brinu Luka Popović menadžer i Mijo Martinović predsednik Crnogorske profesionalne bokserske federacije.

-Veliki su napori oko organizacije ovakvog spektakla jer iziskuju veliki rad i trud ali i novčana sredstva. želimo da napravimo spektakl na svetskom nivou i da samu organizaciju podignemo na viši nivo. naravno, i publika u hali Morača ali i pored malih ekrana treba da bude zadovoljna viđenim. Mijo Martinović i ja već nekoliko nedelja radimo na ovom projektu i siguran sam da će sve proteći u najboljem redu – rekao je Luka Popović.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC INT PRVAKA SVETA, Zlatičanin odbranio titulu, Sjekloća siguran

dejan_zlaticanin_novi_sadNaravno, finansijska konstrukcija nije zatvorena ali je Popović naglasio da će to biti završeno do meča. pored Sjekloće na ringu će se pojaviti crnogorski biser profi boksa Dejan Zlatičanin. Zlatičanin je bio jedna od uzdanica amaterskog boksa a sada karijeru gradi u profi vodama.

-Zlatičanin je na pripremama u sloveniji sa svojim trenerom Slobodanom Anđelićem a njegov protivnik je opasan bokser što njegov rekord i pokazuje ali Zlatičanin je jedan od retkih boksera koji mogu da izađu na kraj sa svakim protivnikom. On je to dokazao i na meču u Novom Sadu kada je bez većih problema pobedio izuzetnog protivnika iz Dominikanske republike Feliksa Loru a zatim i u Podgorici boksera iz Vijetnama Sang Ngujem. Njegov pristup profi boksu je izuzetno atraktivan i svideo se čelnicima WBC-a tako da će Zlatičanin, ako uspešno odradi ovaj meč imati sjajnu budućnost u WBC-u – veli Luka Popović.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA BAJINA BAŠTA, Mane Marčeta: Pobeda poklon mom rodnom gradu

Pored dva glavna meča publika će imati prilike da vidi i četiri uvodne borbe. U velter kategoriji očekuje se okršaj Petra Živkovića i Zorana Didanovića, u srednjoj će Mićko Žižić ukrstiti rukavice sa Rumunom Stelka Vojkom. Dragan Roganović u srednjoj će boksovati protiv momka iz smederevske Palanke Srećka Janjića a Goran Gogić u teškoj protiv Rumuna Atile Telegdija.