zoran_terzic_selektor_reprezentacija_odbojka

SVETSKI KUP

Terzić: Neodgovorna završnica razlog poraza

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je danas da je poraz od Dominikanske Republike posledica neodgovorne igre našeg nacionalnog tima u završnici meča.

-Mora da se poštuje protivnik i bori za svaku loptu, a mi smo to dosta dobro radili u prva dva seta. Posle toga imali smo rezultatski loš period igre, koji nije bio posledica promena u igri Dominikanske Republike. U tim trenucima mi smo igrali neodgovorno i nismo mogli da izbegnemo poraz – rekao je Terzić.

Povezana vest:  Odbojkašice Crvene zvezde u osmini finala Kupa CEV

Srpske odbojkašice su jutroš od Dominikanske Republike doživele šesti poraz u Japanu sa 3:2 (14:25,19:25, 25:23, 25:22,15:12).

-Nadam se da su igračice naučile lekciju i da se ovo neće ponavljati. Predstoje nam još dve utakmce, sa Alžirom ne bi trebalo da imamo problema, a očekujem trešku utakmicu protiv Argentine – istakao je Terzić.

Povezana vest:  KADETI – KVALIFIKACIJE ZA IX EP 2011, Kadeti Srbije se plasirali na EP u Turskoj

Srednji bloker Stefana Veljković izjavila je da ne zna razloge za drastičan pad u igri našeg tima posle vođstva od 2:0.

-Između drugog i trećeg seta nam je drastično pala koncentracija, igrale smo fenomenalno do tada. Ne znam šta se desilo, nismo uspele da se izvučemo i pobedimo. Nadam se da ćemo uspeti fizički i pshički da se podignemo i pobedimo preostale dve utakmice – rekla je Veljković.

Povezana vest:  XXVII SVETSKA LIGA 2016., Finalni turnir II divizije u Portugaliji

Milena Rašić očekuje da Srbija popravi utisak u preostala dva meča.

-Prva dva seta smo dobro odigrale taktički, međutim sve se ođednom preokrenulo. Protivnik je počeo da diktira tempo i imali smo problema sa prijemom, što se odrazilo na organizaciju igre – rekla je Rašić.

Narednu utakmicu na Svetskom kupu Srbija igra sutra od 10.20 časova po našem vremenu protiv reprezentacije Argentine.