Alexander_Petkovic

Petkovićev povratak obeležen šampionskim pojasom!

 

Aleksandar Petković bokser srpskog porekla ponovo je aktuelno ime na nemačkoj bokserskoj sceni, jer je minule subote u Minhenu pred oko 2.000 gledalaca osvoji titulu Istok/Zapad Evropa u IBF verziji u superteškoj kategoriji. Petković je u Minhenu pobedio Jozefa Mabru jednoglasnom odlukom sudija  na poene, u 12 rundi, i tako najavio uspešan povratak na boksersku scenu sa koje se povukao pre tri godine kada je boksovao za nemački kamp Univerzum Boks Promoušn. U svojoj dosadašnjoj karijeri ovaj Srbin sa nemačkim pasošem imao je preko 40 mečeva (40, 20 KO, 4 poraza(3KO) i 4 nerešena meča, ukupno 48 borbi), bio je šampion Nemačke, Internacionalni šampion u WBC verziji, a u meču za svetsku titulu izgubio je preglasavanjem posle 12 rundi od Džoni Nelsona. Sada namerava da ponovo pobedama uđe među 10 najboljih na svetu i možda ponovo dođe u istu priliku.

Povezana vest:  EI 2015 BAKU, Drenovak poražen na startu turnira

-Presrećan sam što sam pobedio i osvojio ovu značajnu titulu, koja će mi doneti bodove i tako približiti grupi od 10 izazivača šampiona sveta. Veliku podršku imao sam od svoje verenice Aide Musić, kao i trenera Rase koji su sve vreme bili uz mene i kad mnogi nisu verovali da ću se uspešno vratiti na boksersku scenu. Nastavljam da treniram, jer me na jesen očekuje odbrana titule i nastavak pohoda ka svetskom vrhu. Marba je pokazao da je kvalitetan bokser, ali sam svaki njegov pokušaj da me udari kažnjavao i tako zasluženo trijumfovao – rekao je Aleksandar Petković.

Povezana vest:  Velizar Đerić: Drenovak može do medalje, srpski olimpijci će dobro proći

Petković se pripremao za meč u svom Petko Box Promotion gde je angažovan tim stručnjaka koji brinu o njegovom treningu, ishrani i suplementaciji. Njegov atraktivan stil skrenuo je pažnju čuvene menadžerke Eve Rol, koja je već Petkoviću ponudila ugovor o saradnji.