Kusta_Nenad_Dodik

MEČ ZA WBO TITULU

Kusturica i Dodik uz Borovčanina

 

Trenutno 14. na svetskoj rang listi u WBC verziji Nenad Borovčanin, otputovao je u Banja Luku gde će se za šest dana boriti za titulu evropskog šampiona u WBO cruiserweight kategoriji. Meč u kome će se Borovčanin boriti za najveću titulu u dosadašnjoj karijeri biće održan 11. juna 2011. godine u Banja Luci, a boksovaće protiv Bugarina Konstantina Kokoa Semerdžijeva.

Organizator ovog meča najavljuje bokserski spektakl koji do sada nije viđen na ovim prostorima, uz direktan prenos nekoliko TV stanica iz regiona – Tv stanice RTRS, Sportklub, tv In Crna Gora i Ukrainska TV.

Povezana vest:  Revanš meč Fjurija i Klička mogao bi da se održi u maju u UAE

Predsednik organizacionog odbora predstojećeg meča je proslavljeni svetski i srpski filmski reditelj Emir Kusturica, pokrovitelji meča su kabinet predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Vlada Republike Srpske i grad Banja Luka.

Pripreme za meč u kome će se boriti za titulu šampiona Evrope u profesionalnom boksu Nenad je odradio na više lokacija – Beograd u Bali -Balkanboxing kampu, Tirolu zajedno sa svetskim boks šampionom Vitalijem Kličkom, u Drvengradu gde je bio gost Emira Kusturice, u Hamburgu kod trenera Frica Zduneka i Koni Mitekonera.

Povezana vest:  Pakjao se povlači?!

-Meč u Banja Luci je meč koji me može svrstati među deset najboljih boksera na svetu, ali i upisati u istoriju našeg sporta kao osvajača pojasa šampiona Evrope u WBO verziji, u kojoj su svetski šampioni Pakjao, Kličko i mnoga druga velika imena svetskog boksa. Ulazak u TOP 10 daje mi mogućnost da izazovem svetskog šampiona, što mi je svakako krajnji cilj. Pre toga, moram da pobedim Semerdžijeva i sve misli su mi usmerene ka tom meču. Pripremam se već dugo za ovaj meč, a poslednje tri nedelje sam imao žestoke sparinge sa Zvezdanom Vidakovićem, Damirom Beljom i Mišom Nikolićem, tako da je sala „Prokleta Avlija“ na Mećavniku ključala svaki dan, a po okolnim šumama sam pretrčao veliki broj kilometara. Podrška Emira Kusturice i Milorada Dodika je velika čast, ali i obaveza da opravdam poverenje takvih veličina kao što su njih dvojica. Daću sve od sebe da 11.juna pobedim i obradujem sve one koji su uz mene svih ovih godina! – istakao je Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Hej: Vladimir Kličko ima srce hijene