david-haye_world_title

Hej: Napraviću od Klička mleveno meso

-Moji se navijači ne mogu načekati trenutka kad ću napokon iznokautirati ‘sestre Kličko’ – izjavio je britanski bokser Dejvid Hej (30), svetski profesi prvak u teškoj kategoriji po WBA-verziji.

Brbljivi Britanac, čije su neukusne izjave obrnuto proporcionalne njegovom neporecivom bokserskom talentu, priprema se u Engleskoj za veliki dvoboj prvaka protiv 35-godišnjeg Vladimira Klička, vlasnika pojasa svetskoga teškaškog prvaka po IBF, IBO i WBO-verzijama, koji će se 2. jula održati pred 40.000 ljudi na HSV-ovom stadionu u Hamburgu.

-Vrlo mi je drago da čujem navijače koji me vide kao izbavitelja od bede i dosade među teškaškom konkurencijom, za koju su isključivo odgovorni Vladimir i Vitalij Kličko.

Povezana vest:  MEČ ZA INTERKONTINENTALI POJAS U WBF VERZIJI, Nenadu Stanković nokautom do titule!

Za borbu koju čitav bokserski svet, pa tako čak i najbliži saradnici iz Kličkove ekipe, poput njegova trenera Emanuela Stjuarda, smatraju najvećim bokserskim događajem nakon obračuna Lenoksa Luisa i Majka Tajsona 8. juna 2002. godine, Hej se priprema kod kuće u Londonu oponašajući svoga omiljenog filmskog junaka – Rokija Balbou.

-Jako mi se dopada priča o Rokiju. Ništa bolje od nje ne oslikava trijumf autsajdera. Roki počinje ni iz čega, okružen je ničime osim ljudima koji sumnjaju u njega, a dolazi mu najopakiji borac na svetu: veliki Rus Viktor Drago. Od detinjstva sam veliki obožavatelj filmskog serijala o Rokiju. Provodio sam jako puno vremena, sasvim sigurno i previše, gledajući sve moguće filmove iznova i iznova. Znam da je to kliše, ali slika Rokija Balboe dok trči ulicama Filadelfije u društvu malog psa i vežba udarajući po velikim komadima mesa u hladnjači zaista je bila moja najveća inspiracija da se počnem baviti boksom – rekao je Hej, koji je pozirao za The Sun trčeći oko Trafalgar Squarea i udarajući po obešenim goveđim četvrtinama.

Povezana vest:  Aleksandar Drenovak: Napašću medalju na OI u Londonu

-Napraviću od Vladimira Klička mleveno meso – najavio je u svom bahatom, provocirajućem stilu.

Paralelno se mlađi Kličko priprema u miru austrijskog alpskog mestašca Goinga. Na suparnikovu aroganciju odgovorio je najavivši nokaut u vlastitoj režiji.

-Želim meč protiv Heja proslaviti svojim velikim jubilejom: 50. nokautom u karijeri – rekao je Ukrajinac koji je od 58 borbi kroz profesionalnu karijeru pobedio 55 puta, od čega 49 puta nokautom.

Povezana vest:  I treći bokser opomenut zbog dopinga

U ozbiljnoj fazi razgovora s novinarima koji su ga posetili u Goingu, Kličko je, međutim, priznao da svog dolazećeg suparnika izuzetno poštuje.

-Uprkos tome što često govori gluposti, siguran sam da će meč dočekati vrhunski pripremljen. Susrećem se s jednim od najboljih boksera na svetu koji oduvek ima vrlo brze ruke, a sada već i poprilično iskustva – rekao je Kličko, dok je njegov trener Stjuard dodao:

-Ovo je najveća borba Vladimirove karijere. U ovom trenutku ne vidim boksera koji bi mu mogao biti veći izazov!