KlitschkoWladimir_trening

MEČ ZA IBF,WBA,WBO I IBO U TEŠKOJ KATEGORIJI

Kličko čeka Heja u Hamburgu

 

Dugo najavljivani bokserski spektakl između Vladimira Klička i Dejvida Heja na program je sutra uveče. Meč dve škole boksa, Ostrvske koju predstavlja Dejvid Hej i braće Kličko (Evropa i Rusija). “Padalo” je dosta teških reči minulih dana, pogotovo je Hej bio taj koji je potencirao verblne duele.

U meč u Hamburgu Kličko unosi tri pojasa prvaka sveta, i to – IBF, WBO i IBO, dok će Hej iz Britanije doneti WBA pojas. Pobedniku ide sve a karte su podeljene. Borba je planirana da se odigra u 12 rundi.

Povezana vest:  Vladimir Kličko uspešno se oporavlja posle operacije

Hej je poslednji meč imao 13. novembra prošle godine kada je nokautom u trećoj rundi pobedio izazivača Harisona Odlija. Poslednji, i jedini poraz Hej je doživeo 10. Septembra 2004 kada ga je nokautirao Karl Tomson.

Sa druge strane Kličko se u ringu našao, poslednji put, 11. septembra prošle godine I tada je pobedio Samjuela Petera nokautom u 10 rundi, pre toga su pali Edi Čembers, Ruslan Čagajev, Hasim Rahman… Poslednji poraz Kličko je zabeležio 10. aprila 2004 a tad aje od njega bio bolji Lamon Bruster, nokaut u petoj rundi.

Povezana vest:  Marko Huk polomio palac

Ostaje da se vidi koji će borac izaći na ring sa boljom strategijom i čiji će tim na kraju slaviti.

U međuvremenu, juče je održan javni trening u mercedesovoj zgradi gde su znanje I umeće, barem deo, prikazali obojica boksera.

Medijska pažnja za ovaj meč je ogromna. TV prava su kupile sve veće televizijske stanice na svetu tako da će ljubitelji I poštovaoci pesničenja biti u prilici da vide spektakl u Hamburgu.

Povezana vest:  WBC VERZIJA, Sjekloća izazivač za Internacionalni WBC pojas

VLADIMIR KLIČKO (55(49KO),3(3),0) – DEJVID HEJ (25(23),1(1),0)

POGLEDAJTE VIDEO SA JAVNOG TRENINGA

HayeDavid_trening