lucian_bute

Bute osmi put odbranio svetsku titulu u supersrednjoj

 

Rumunski bokser Lučijan Bute odbranio je u Bukureštu osmi put svetsku titulu u supersrednjoj kategoriji u verziji IBF u susretu sa Francuzom Žanom Polom Mendijem (Mendy). Bute je pobedio nokautom kada je oborio Francuza nekoliko sekundi pre kraja četvrte runde.

Bute (31) ima 29 pobeda u profesionalnom boksu, od kojih 24 nokautom, i nijedan poraz. Svetska štampa ga naziva „Mister KO“. Rumun je ušao u profesionalni boks 2003. kada je potpisao ugovor s kanadskim klubom Interbox, On živi u Montrealu, a trener mu je Stefan Laruš (Stephane Larouće).

Povezana vest:  Gasijevih minut i 27 sekundi za trijumf nad Amerikancem kroz savršeni nokaut

Svetsku titulu u supersrednjoj kategoriji u verziji IBF osvojio je 20 oktobra 2007. u Montrealu, kada je pobedio nokautom Alehandra Beriju iz Kolumbije.

Bute već četiri godina izražava želju da odbrani svetsku titulu u Bukureštu, ali zbog finansijskih problema to je tek sada organizonalo, uz podršku ministarke trurizma Elene Udrea, koja je to uspela u saradnji sa klubom Interbox.

Povezana vest:  56. MEČ ŠAMPIONA, Zlatna rukavica u ciframa

Bokser je izjavio posle susreta da je srećan što je konačno ispunio san da boksuje u Bukureštu i da donese radost Rumunima, o čemu sanja još od 2007. godine. Meč u Bukureštu je organizovan u stilu velikih sportskih događaja. Vokalni umetnici su izveli himne Kanade, Francuske i Rumunije.

Bute je noćas došao i na Trg Univerziteta u Bukureštu gde se okupio veliki broj Rumuna da proslavi njegovu pobedu.

Povezana vest:  Nenad Borovčanin odradio testiranja u Republičkom zavodu za sport