nikola_stevanovic_ibf_pojas

NIKOLA STEVANOVIĆ ODBRANIO POJAS PRVAKA SVETA U IBF VERZIJI

Džoni porazio Kastelučija

 

Nikola Stevanović u Sali Šumice odbranio je pojas Interkontinentalnog prvaka sveta u IBF verziji. U žestokoj borbi, od starta, savladan je Italijan Stefan Kasteluči, nokautom u 11. Rundi u prepunoj hali Šumice, pred oko 3.500 gledalaca.

Popularni Džoni je dominirao tokom celog meča, tempom nametnuo borbu i sa sredine ringa među konopce terao protivnika da se konstantno povlači i beži od naleta Stevanovića. Meč je kulminirao u 11 rundi, tačnije minut i 55 sekundi od početka te runde kada je Stevanović pogodio Italijana u rebra. Kasteluči se „stropoštao“ na pod i nije mogao da ustane ni posle brojanja sudije.

Povezana vest:  Prva bokserska liga Srbije : Odlične borbe u Novom Sadu i Bijeljini

Od ulaska tima Nikole Stevanovića u halu, preko intoniranja himne i prvih razmenjenih pogleda dvojice protivnika među konopcima publika je nosila Stevanovića tokom celog meča. Videlo se od starta, iako tako nije delovalo na merenju i dan ranije na konferenciji za medije da je Stevanović bio totalni favorit u meču kao i da je mnogo ozbiljnije shvatio ovaj duel i više želeo pobedu.

Povezana vest:  ŠABAC BOXING NIGHT & 1003 ZA POMOĆ POPLAVLJENIMA, Srbija protiv Bosne u Šapcu

Sa ovom pobedom Džoni je zabeležio 22 pobedu (8 KO) dok je Kasteluči posle 18 pobeda morao da upiše i prvi poraz.

Uvodne borbe obeležila je sedma pobeda u karijeri mladog Milana Kostića, koji je savladao Hrvata Josipa Jalušića, dok je prvu pobedu zabeležio Crnogorac Milorad Žižić, trijumfovavši nokautom u prvoj rundi protiv Renata Gogoševića. Nažalost, meč Stefana Stevanovića o Marijana Markovića prekinut je zbog povrede srpskog šampiona.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U AUSTRIJI, Mićko Žižić i Knežević slavili na poene

PHOTO: ataimages.rs

OSTALE FOTOGRAFIJE MOŽETE POGLEDATI OVDE 

nikola_stevanovic_vs_kasteluci