LewisHamilton3

Stefano Domenicali:Hamilton u Ferariju? Nije nemoguće

Šef Ferrrijevog tima u Formuli 1 Stefano Domenicali otkrio je kako kao potencijalnog člana „propetih konjića“ u bliskoj budućnosti vidi i vozača MekLarena Luisa Hamiltona.

Dan nakon što je Ferari produžjio ugovor s Fernandom Alonsom do kraja 2016. godine, Domenicali je izjavio kako je moguće da će se Špancu u tom razdoblju pridružiti i Hamilton. Iako dva spomenuta vozača nisu bila u dobrim odnosima kad su 2007. zajedno bili u MekLarenu, Domenicali to ne vidi kao prepreku da ih za koju godinu ponovno spoji u svojoj ekipi.

Povezana vest:  Rikardo pobedio na trci za VN Mađarske

-Lewisa smatram jednim od trojice najboljih i najbržih vozača u Formuli 1 u ovom trenutku. I zato ga u svakom slučaju smatram potencijalnim vozačem najjače ekipe – istakao je Domenicali.

Iako je Ferari poznat kao tim koji ima jasno određenu hijerarhiju kad su vozači u pitanju, Domenicali ne misli da bi bio problem kad bi istovremeno u svojim bolidima imao dva svetska prvaka.

Povezana vest:  FORMULA 1, Nju Džersi definitivno u kalendaru 2014.

-Ljudi se mogu promeniti i imati drugačiji pristup, vidimo to u mnogim stvarima koje se događaju u svetu. Luis je odličan vozač i ko zna šta se može dogoditi u budućnosti. Ništa ne želim da isključim. Ali, u ovom trenutku razgovor o tome nije korektan zbog Felipea Mase koji je i dalje naš član – zaključio je Domenicali.

Povezana vest:  Fetel u Ferariju do 2020. godine