fernando_alonso_monte_karlo_portret

Fernando Alonso: I dalje će odlučivati najbrži bolid, a ne gume!

 

Dvostruki svetski prvak u Formuli 1, Španac Fernando Alonso, uveren je da Pirelijeve gume, koje će od ove sezone zameniti Bridžeston, neće imati presudan uticaj u borbi za titulu. Mnogi su vozači poslednjih nedelja kritikovali nove gume koje se, navodno, puno brže troše od dosadašnjih što znači da će vozači tokom trka više puta, nego do sada, morati da ulaze u boks.

Povezana vest:  FORMULA 1, Singapur demantuje da je pristao da produži ugovor sa F1

Takođe, vozači koji voze „smirenijim“ stilom bi trebali da imaju prednost u odnosu na one agresivnije. Ferarijev vozač, ipak, smatra da će i dalje presudan biti kvalitet bolida, a ne gume i nove strategije koje će zbog njih stvarati timovi.

-Kao i obično, najbrži ili najbolji bolid će na kraju osvojiti titulu. Strategija je važna, možda će jedna ili dve trke i biti odlučene vrlo dobrom strategijom ili će neko brz izgubiti po koju pobedu zbog loše strategije. Ipak, u 20 trka tokom sezone, možete jednom da pogrešite u strategiji ili jednom možete imati vrlo dobru strategiju, ali ne u svakoj trci. Na kraju je, tako, najvažnija stvar imati najbrži automobil, a Ferari radi upravo na tome – poručio je Alonso uoči sezone koja počinje Velikom nagradom Australije, 27. marta.

Povezana vest:  Alonso: Nismo najbrži, ali imamo sjajnu taktiku