david_haye1

Hej: Moj ego i ponos najviše pate

Vladimir Kličko je najbolji bokser na svetu, priznao je britanski teškaš Dejvid Hej nakon poraza od Ukrajinca u Hamburgu te zamolio za revanš; iz Kličkova tabora zasad ne žele ni da čuju.

-Želim revanš ali loptica je trenutno na njegovoj strani. Kada bude spreman za sledeću veliku bobu, može mi se javiti. Ako se želi boriti protiv lakših suparnika, neka pita nekog drugog. Mislim da ga mogu pobediti – rekao je Dejvid Hej u izjavi za britansku sportsku radio stanicu Talk Sport.

Kličko mu je odgovorio preko Sky Sportsa:

-Odlučio sam: Hej mi trenutno nije opcija za suparnika.

Za Sky Sports 30-godišnji je pak Britanac, donedavni svetski prvak po WBA verziji, dao ponizni intervju nakon razočaravajuće predstave u subotu uveče, tokom koje Klička, vlasnika svetskih naslova po WBF, IBO WBO verzijama, nije ni jednom ozbiljnije napao, a kamoli udario. Premda ni Ukrajinac nije bio nešto naročito ubedljiviji, Hej mu priznaje da je bio bolji:

Povezana vest:  Bruk se povukao iz meča sa Čavesom zbog povrede

-Moj ego i ponos pate više od bilo čijeg drugog. Možete živeti s fizičkom boli, ali ona emotivna je teža za podneti. Znate kakav sam ja uoči borbi: previše brbljam. Obično brbljam ali i odradim posao u ringu. U subotu uveče nisam ga odradio i zbog toga sam strašno razočaran i uznemiren. Osećam se kao da sam izneverio ljude: sebe samog, moju porodicu, navijače, baš sve.

-Moj slomljeni nožni palac nije opravdanje za ishod meča. Ishod meča posledica je činjenice da je on meni zadao više udaraca nego ja njemu. Sudije su to videle i pobedio je na bodove. Mislim da nisam bio na svom maksimumu i da bih, da se nisam povredio, mogao biti brži i opasniji. Video sam prilike za udarce koje obično koristim. Sada nisam mogao. Da li je slomljeni palac napravio razliku? Ne znam. Možda i jest. Možda nije. Ko zna? Nećemo to nikad saznati. Jedina šansa da saznamo jest da se opet borim protiv njega sasvim zdrav.

Povezana vest:  MEČ ZA WBA POJAS U TEŠKOJ KATEGORIJI

Prst na nozi Britanac je slomio tri nedelje pre meča. Kaže da to nije želeo da otkrije da ne pokvari atmosferu. Odustajanje također, kaže, nije dolazilo u obzir.

Novinari su ga pitali namerava li se i dalje penzionisati kao što je nagoveštavao:

-Govorim od desete godine života da ću se penzionisati pre 31. rođendana. Proslaviću ga 13. oktobra. Sada je, međutim, do tog trenutka preostalo stotinjak dana. Ja se nadam da će se Kličko predomisliti i prihvatiti moj poziv na revanš. Činio je to već ranije. Govorio je da se nikad neće boriti protiv mene pod određenim uslovima, istima pod kakvima smo se borili u subotu. Borba se dogodila. Zašto? Zbog novca. U boksu uvek kažu da su dolari ono što ima smisla. Kada postane svestan da će zaraditi najviše bude li se opet borio protiv mene, možda mi se obrati.

Povezana vest:  Holifild otkazao borbu sa Botom

-Za verovati je da ćete priliku za revanš, dobijete li je uopšte, dobiti nakon 13. oktobra, dakle nakon 31. rođendana. Penzija ili nastavak karijere? -pitali su Heja.

-Moraću o tome razmisliti. Nadam se barem da ćemo dogovor, ukoliko ga postignemo, postići pre tog datuma. Ali, prosjaci ne mogu birati. U idealnoj situaciji dogovorili bismo termin pre 31. rođendana i onda bih se barem okvirno držao plana penzionisanja. Nakon toga, ne znam… Opet, obećao sam ja štošta toga i prekršio. Obećao sam da ću puno toga učiniti u subotu u ringu, pa nisam. Voleo bih dobiti priliku ponovno da izazovem Vladimira i pokušati mu odzeti titule koje sada zasluženo drži. Kao izazivač, ako bih dobio priliku, prilično sam siguran da bih puno toga napravio drugačije.