VALUEV ŽELI $4.000.000 a ne 1.000.000

Don King: Podela dobiti 60:40

 

don_kingDon King Productions i Sauerland Event pre nekoliko dana su objavili informaciju kako su poslali ponudu K2 Promotionsu, Klitschkovoj promomoterskoj kući u kojoj traže četiri miliona dolara za borbu Nikolaja Valueva i Vitalija Klitschka.

Naime, dvojica boraca su se dogovorili oko izazova za titulu prvaka, ali je došlo do malih neslaganja kada je u pitanju zatvaranje finansijske konstrukcije. Klitschovi koji organizuju svoje mečeve ponudili su Nikolaiju Valuevu jedan milion dolara kako bi se borio sa Vitalijem. Pod palicom Don Kinga i Sauerlanda Nikolai je odbio ponudu i zatražio podelu zarade 60:40 što bi trebalo doneti gorostasu iz Rusije četiri miliona dolara.

Povezana vest:  Loznica povela protiv Radničkog u finalu Bokserske Superlige Srbije

– K2 Promotionsu je stalo više do novaca nego do atrakcije. Oni promovišu novac dok ja promovišem atrakciu. Atrakcija vraća ulog i vodi ka većem profitu. – rekao je Don King, jadn od najvećih svetskih bokserskih promotora.

Takođe, King misli da Klitschkovi žele obmanuti Valueva i dati mu najmanji mogući honorar za zakazani meč a oni bi tako u džep stavili veliku svotu novca od televizijskih prava i ostalih prihoda.