sjekloca_pojas

MEČ ZA INTERNACIONALNOG WBC PRVAKA U SUPERSREDNJOJ

Sjekloća odbranio pojas u Štutgartu

 

Nikola Sjekloća (SRB/CG) 21(6KO),0,0 – Koren Gevor (Jermenija) 31(16KO),7(2),0

 

Nikola Sjekloća je, na poene pobedio u Štutgartu Korena Gevora posle 12 teških rundi. Sjekloća je tako po drugi put odbranio pojas Internacionalnog prvaka sveta u WBC verziji u supersrednjoj kategorijil.

Meč nije rešen prekidom tako da su sudije morale da presude. Delioci pravde bili su jednoglasni – 115:114, 115:113, 116:112 za Nikolu Sjekloću.

Iako se prva runda, obično, koristi za ispitivanje protivnika Sjekloća je imao par odličnih udaraca koji su zaplašili protivnika. Pokušavao je Sjekloća prednjom ali je gevor uvek odgovarao udarcima u telo.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U BEČEJU, Luka Popović: Publika će uživati!

U prvih par rundi Sjekloća je boksovao sa distance dok je Gevor tražio „prisniju“ borbu a posle četiri runde rezultat je bio 38:38. Tek u šestoj rundi Sjekloća je pokazao zašto je prvak u WBC verziji. Iskombinovao je Nikola više od 10 udaraca, na polovini runde, dok je Gevor sve izdržao, ostao na nogama i čak pokušao da vrati.

U sedmoj rundi Gevor je počeo da radi ono i zbog čega je suspendovan bio na pola godine. Naravno, ne da bije sudiju već da protivnike udara glavom i da prljavo „igra“ među konopcima. To, naravno, nije iznerviralo Sjekloću.

Povezana vest:  Kličko pred operacijom, subotnja borba pod znakom pitanja

I u osmoj rundi Sjekloća je krenuo ofanzivnona protivnika i uzdrmao ga „muški“. Ipak, blagu predst, čini se imao je Gevor u devetoj rundi a u ukupnom zbiru minimalno je vodio. I devetu i 10 rundu Gevor je dobio sa malom prednosti.

U poslednje dve runde ušlo se bez mnogo kalkulacija. Sjekloća je boksovao sa spuštenim gardom a prednjim direktom je pokušavao da zaustavi protivnika i da ga drži na distanci.

Sjekloća je delovao kao da ima više snage u 11 rundi, bio je konkretniji, zadao je više udaraca, u par navrata probijao kroz gard sa vezanim udarcima. Posle tri lošije runde Sjekloća je, konačno u 11 rundi izgledao preporođeno.

Povezana vest:  MEČ ZA WBA TITULU, Feliks Strum odbranio pojas

Iz ugla je Nikola imao podršku Milivoja Bašića i Luke Popovića a u poslednjoj rundi posle prvih 30 sekundi Sjekloća je imao odličan udarac u telo a posle je povezao još par odličnih udaraca. Eskivažama je Sjekloića čekao kiks protivnika, trošio je njegovu energiju i taktički čekao kraj meča.

Posle titule prvaka Mediterana u WBC verziji Sjekloća se okitio i pojasom u Internacionalnog prvaka sveta u WBC verziji. Sjekloća je pojas jednom odbranio i to u Novom Sadu u februaru ove godine kada je pobedio, posle 12 rundi Roberta Santosa. Posle tog meča U podgoričkoj Morači 29. aprila Nikola je pobedio Kristijana Pohla nokautom u šestoj rundi, od planiranih osam.