“Grand Boxing Night – VIP event”

Borovčanin protiv Ukrajinca!

 

Borovcanin_nenadGlavna borba večeri bokserskog spektakla koji će se održati 4. marta u prestižnom hotelu GRAND na Kopaoniku biće između Nenada Borovčanina (Srbija ) i Igora Pilipenka (Ukrajina). Biće to meč za bodove na rang listama,a srpski teškaš pokušaće da zabeliži 24. uzastopnu pobedu bez poraza i osvoji nove bodove na svetskim i evropskim rang-listama (trenutno 23. na svetskoj i 18. na evropskoj), kako bi bio korak bliže borbi za neku od prestižnih titula u svetu profesionalnog boksa. Njegov rival Pilipenko ima prosecan učinak u dosadašnjoj karijeri i nije među 40 najboljih svetskih boksera,ali s obzirom da je boksovao protiv olimpijskog pobednika Bahtova i ruskog šampiona Drozda, te da pripada čuvenoj sovjetskoj školi boksa, Borovčanina ne čeka ni malo lak zadatak.

Povezana vest:  Ignjatović: Očekuje nas naporan rad i u narednoj godini

-Moj cilj je jasan i na putu do ostvarnje tog cilja nemam pravo na kiks i na poraze. Pilipenko ima stil „tehničara“,dosta se kreće i boksuje sa distance, pametno koristi duge ruke i brzinu, ali ja sam pripremio svoju taktiku i nadam se da će biti dovoljna za pobedu. Meč je predviđen da traje 8 rundi, što svakako može biti naporno, jer je Pilipenka teško nokautirat, ali ja ću se potruditu da maksimalno pripremljen uđem u meč i da ne dozvolim protivniku da me iznenadi. Krajem nedelje putujem na Kopaonik i potrudiću se da maksimalno iskoristim vrhunske uslove za pripreme koje ima Kopaonik i hotel Grand – rekao je Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Vladimir Kličko: Moja priča će se nastaviti

Naš bokser je prvi deo priprema obavio u Loznici, gde je sparingovao sa Vukom Simićem članom BK „Loznica“ i jednim od najbolji teškaša u Srbiji, u amaterskom boksu, a sve pod budnim okom trenera Miroslava Borovčanina.

Završni deo priprema sledi na Kopaoniku,u hotelu GRAND, gde će mu sparing partner biti Mirko Vujadinovic. Uporedo sa Nenadovim pripremama operativci Balkan Boks Promoušn zajedno sa menadžmentom MK RESORT obavljaju pripremne radnje za predstojeći spektakl i uveliko šalju VIP pozivnice na adrese odabranih imena koja će biti u prilici da uživo prate ovaj događaj.Ostali ljubitelji ovakvih manifestacija, moći će da gledaju odloženi snimak Grand Boksing Najt na tv PINK SAT,Sportklubu i RTRS.