UZ PODRŠKU VELIKIH DO CILJA!

Nenad Borovčanin

 

 

borovcanin(3)Srpski bokser, Nenad Borovčanin sa 22 pobede (16 KO) jedini je profesionalni bokser u Srbiji koji ne zna za poraz. Neki ga osporavaju, drugi ga hvale ali “Advokat u ringu” postigao je vrhunski rezultat.

Iza sebe ima dva pojasa, Internacionalnog Prvaka Balkana u kruzer kategoriji i Interkontinentalnu titulu u GBU verziji (Global Boxing Union), isto u kruzer kategoriji. Poslednji meč Borovčanin je imao u Bernu (Švajcarska) gde je boksovao uvodni meč Kličku. Tada je pobedio Nemca Svena Haselhuhna, na poene u šest rundi, 12. decembra.

Borovčanin je rodom iz Loznice, a stalno je na relaciji Beograd – Loznica – Banja Luka I u svm gradovima se oseća kao kod kuće.

Povezana vest:  Miodrag Milić: Novak Đoković je neverovatan, beskrajno pozitivan!

Nakon uspešnog završetka 2009. takmicarske godine,u kojoj je ostvario još četiri pobede u profesionalnom boksu i plasirao se među 25 najboljih na svetu, Nenad Borovcanin postavio je sebi nove ciljeve za narednu godinu. Iako je za mnoge sportiste naredni period pauza od sportskih aktivnosti, za Borovčanina to nije slučaj. Sledeci meč ga očekuje krajem januara u sportskoj hali na Zlatiboru, zatim meč u hotelu GRAND na Kopaoniku i ponovo uvodna borba Kličku,ovoga puta Vladimiru. Svi ovi mečevi su za bodove na rang listi i ako ostvari sve pobede, boksovaće za titulu šampiona Evrope!

Za ovako veliki cilj neophodni su još kvalitetniji uslovi od onih u kojima je do sada radio, ali je i taj problem rešen. Sada su uz njega proslavljeni svetski režiser, Emir Kusturica i premijer Republike Srpske Milorad Dodik, koji će mu biti podrška na putu do konačnog cilja. Kusturica ce napraviti trening kamp za Borovčanina na Mećavniku, koji će mu biti na raspolaganju tokom cele godine, a Vlada Republike Srpske organizovaće mec za titulu u Banja Luci. Pre njih dobio je podršku naših proslavljenih sportista Igora Butulije, Nenada Peruničića,Predraga Danilovića, Dragana Perića, Vladana Lukića, Ivana Todorova ali i ukrajinskih boksera braće Klicko.

Povezana vest:  Mohamed Ali više ne može ni da govori

-Poslednje dve pobede, jedna na meču protiv Dadovćca u Drvengradu kod Kusturice, a druga protiv Haselhuna kao uvodna borba kod Vitalija Klička lansirale su me u sam vrh svetskog boksa. Veliki uspeh za mene, ali i za srpski boks i moja velika čast što boksujem pod srpskom zastavom. Svo vreme sam imao podršku porodice i prijatelja koji me sve više podržavaju na putu ka vrhu. Poslednjih dana dobio sam konkretnu podrsku Emira Kusturice i Milorada Dodika, tako da je na meni sada samo da treniram i u ringu opravdam njihovo zalaganje za mene. Moj slogan glasi “PORAZ NIJE OPCIJA” i u skladu sa tim rečima ću nastupati u svakom narednom meču,dakle, s pobedničkim ambicijama – rekao je Nenad Borovcanin.