luka_popovic_i_sjekloca

MEČ ZA PRVAKA EVROPE

Sjekloća dobio poziv za izazivača Prvaka Evrope

 

Posle odličnog meča u Štutgartu u julu i pobede nad Koren Gevorom, kao  i pobede prošlog vikenda u Nikšiću, nokautom nad Mađarom Titusz Čabom, Nikola Sjekloća, 22-0, WBC Internacionalni šampion sveta u supersrednjoj kategoriji dobio je još jedno izuzetno priznanje u vidu ponude da bude postavljen za zvaničnog izazivača Prvaku Evrope Piotru Wilczewskom iz Poljske.

Povezana vest:  ODRŽAN EBU KONGRES U BEČU, Proglašeni najbolji, zauzet stav oko olimpijskog boksa

Ponudu za Sjekloću je poslo Ence Jakoponi, sekretar Evropske bokserske Unije a mejl je prokomentarisao Luka Popović.

-Razmotrićemo ovu ponudu ali tek nakon WBC kongresa u decembru u Las Vegasu gde imamo zakazane razgovore da Nikoli omogućimo da boksuje za titulu Prvaka sveta u WBC verziji sa pobednikom meča Carl Froch (Velika Britanija) i Andre Warda (SAD). Ukoliko zakažemo meč za svetsku titulu za 2011 godinu, nećemo prihvatiti meč za titulu Prvaka Evrope – prve su reči Luke Popovića.

Povezana vest:  Hej: Nadam se da će Vitalij hteti da osvetiti brata Vladimira

U planu je nekoliko mečeva gde bi Sjekloća boksovao za rejting a rezultati rada su vidljivi.

-Ovim smo pokazali i dokazali da se dobrim radom, na svakom polju, dolazi do vrhunskih rezultata. Ostao nam je još jedan korak do meča za vrhunac Nikoline karijere.  Jedno je samo sigurno, to da će Nikola Sjekloća u 2011 godini pokušati da se domogne ili WBC pojasa prvaka sveta ili EBU pojasa prvaka Evrope – rekao je Popović.

Povezana vest:  Borovčanin protiv Dadovića