jovo_pudar_sparing_banjica

VEČE PROFI BOKSA U HOTELU JUGOSLAVIJA

Jovo Pudar spreman za duel sa Argentincem

 

Meč za PABA pojas u teškoj kategoriji između branioca pojasa Jove Pudara i Argentinca Hektora Alfreda Avilja na programu je 30. septembra u hotelu Jugoslavija bliži se a Pudar i dalje pakleno trenira u Sali kluba Serbian fajter na Banjici. Organizator meča je odlučio da otvori vrata kluba u sredu, od 16 časova za predstavnike medija kao i za ljubitelje profi boksa.

Povezana vest:  Vitalij Kličko demantovao da završava karijeru

Mečmejker Luka Popović je optimist pred duel a kako kaže organizacija teče po planu dok Pudar svakodnevno trenira prema planu i programu.

-Odlučili smo da u sredu, 21. septembra, devet dana pred meč, organizujemo javni sparing za predstavnike medija kao i za poštovaoce profesionalnog boksa u Srbiji. Pudara očekuje težak meč u hotelu Jugoslavija 30. septembra ali njegov tim vodi računa o svim pojedinostima. U nedelju ujutru Pudar je na vagi imao 101 kiologram što je njegova idealna težina pred meč – rekao je Luka Popović.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS, Meni Pakjao odbranio titulu svetskog prvaka

Do sada Pudar ima skor od 26 pobeda (15 KO) i tri poraza dok Argentinac Avilja ima 17 pobeda (12KO), 10 poraza i nerešen meč. Argentinac je poslednji meč imao u maju u Argentini i tada je na poene slavio posle osam rundi. Sa druge strane, branilac PABA pojasa Jovo Pudar poslednji poraz je imao 2004 od Semjuela Pitera u SAD a posle toga je vezao četiri pobede, dve u Srbiji (Čačak i Zlatibor) i dve u Nemačkoj. Poslednja dva meča završio je nokautom (četvrta i peta runda) a meč u hotelu Jugoslavija biće svojevrsni debi Pudara jer će prvi put boksovati pred beogradskom publikom.

Povezana vest:  Haton pomišljao na samoubistvo posle poraza od Pakjaoa

PHOTO: ataimages.rs