lejton_hjuit_rim

DAVIS CUP 2011

Hjuita i Vavrinku prekinuo mrak

 

Australija i Švajcarska završiće kvalifikacioni dvoboj za Svetsku grupu Dejvis Kupa tek u ponedeljak pošto je odlučujući, peti meč između Lejtona Hjuita i Stanislasa Vavrinke prekinut pri vođstvu Vavrinke 5:3 u petom setu.

Glavni sudija meča odlučio je da prekine igru posle osam odigranih gemova u petom setu petog meča iznuzetno izjednačenog dvoboja zbog sve slabije vidljivosti odnosno mraka koji se spustio nad travnati teren glavnog stadiona Rojal Sidnej Golf Kluba.

Povezana vest:  Nadal najavio učešće na turniru u Akapulku

Prekid je dogovoren sa obojicom selektora, švajcarskim Severinom Luthijem i australijskim Patrikom Rafterom, uz negodovanje Australijanaca, pri 4:2 vođstvu Vavrinke, nakon što budu odigrana još dva gema.

Luthi se složio sa odlukom jer je to značilo da će Vavrinka u najmanju ruku u poslednjem gemu servirati za 5:3 vođstvo. Nezadovoljni je ipak Rafter, koji je u više navrata tokom nedeljnih mečeva protestovao zbog kojekakvih detalja, poput neispravnog uređaja za označavanje auta, pokušao da ispoluje prekid meča posle sedmog gema, u kojem je Hjuit smanjio na 4:3.

Povezana vest:  GUČA 2011, Predsednik Sabora: Đoković i trubači simboli Srbije

Dejvis Kup, kvalifikacije za Svetsku grupu:

Australija – Švajcarska 2-2

Tomić – Federer 2-6, 5-7, 6-3, 3-6

Hjuit – Vavrinka 6-4, 4-6, 7-6(7), 4-6, 3-5, prekid zbog mraka