skupstina_profi_boks_2011

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA SAVEZA PROFESIONALNOG BOKSA SRBIJE

Novo poverenje Popoviću!

 

U sali Sportskog društva „Crvena zvezda“ održana je Skupština Saveza profesionalnog boksa Srbije. Skupština je bila izbornog karaktera a biralo se kompletno rukovodstvo Saveza.

Po usvajanju Izveštaja sa prethodne Skupštine počelo se sa izborom rukovodstva a sve odluke su bile jednoglasne.

Za predsednika Saveza profesionalnog boksa Srbije izabran je, ponovo, profesor Dr Miroslav Popović. Počasni predsednici Saveza su Velizar Đerić i Dragan Karić. Na mesto potpredsednika izabran je Prof. Dr. Dragan Vučinić, dok je mesto generalnog sekretara povereno Luki Popoviću.

Povezana vest:  Nikola Sjekloća: Odmor, prinova pa pravac Amerika!

Predsednik Upravnog odbora u narednom mandatu je Nebojša Bato Babić, dok su članovi Slobodan Radosavljević, Darko Popivoda, Tankosava Vujić, Suzana Radovanović, Draoljub Dašić, Ivan Ribać i Radoje Uzunović.

U Izvršnom odboru su Nebojša Govedarica, predsednik, Miroslav Popović i Slobodan Stojković. U Nadzornom odboru Slobodan Ašković, Miodrag Božović i Zvonko Lješnjak, dok su u Disciplinskom sudu Slobodan Stojanović, Nedeljko Jovančević i Nenad Stanković.

Povezana vest:  IBF TITULA, Stefan Stevanović odbranio pojas

Miroslav Popović, je podneo izveštaj o radu u 2010 goddinu. Podsetio je da su članovi ovog Saveza imali 30 gostovanja u inostranstvu, da su odradili 53 borbe, ostvarili 34 pobede, od toga četiri na gostujućem terenu, i pretrpeli 19 poraza, jedan na domaćem ringu.

Popović je obavestio prisutne da je u toku usklađivanje Statuta Saveza sa novim Zakonom o sportu i da će po njegovom usvajanju biti doneta i odluka o novom imenu, tačnije, da li će ostati Savez ili postati Federacija ili Unija.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC CISBB, Piperski želi pojas u duelu sa Bugarinom Totevim

Za najboljeg boksera Saveza profesionalnog boksa Srbije proglašen je Nikola Džoni Stevanović a najbolji promotor je Dragan Ignjatović. U planu je i organizovanje Svečane Skupštine na kojoj bi najboljima bile dodeljene plakete, kao i zahvalnice onima koji su pomogli u ostvarivanju dobrih rezultata boksera SPB Srbije.