aca_drenovak_aer_okt_2011

BOKSERSKA REPREZENTACIJA SRBIJE STIGLA U BEOGRAD

Drenovak: Nestvaran osećaj! Slede igre u Londonu

 

Srpska seniorska reprezentacija Srbije vratila se u Beograd posle 17 dana provedenih u glavnom gradu Azerbejdžana – Bakuu gde je na programu bilo svetsko prvesntvu u amaterskom – olimpijskom boksu. Kao jedna od retkih nacija i Srbija može da se ponosi jer je na listi učesnika predstojećih olimpijskih igara u Londonu upisano ime Aleksandra Drenovaka u srednjoj kategoriji.

Dolaskom u srpsku prestonicu u centru pažnje na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” bio je, razume se, Aleksandar Drenovak. Momak iz Vrnjačke banje dočekan je od strane predstavnika Bokserskog saveza Srbije – Velizara Đerića, predsednika BSS i Bože tadića, predsednika BSB i potpredsednika BSS. Naravno, u prvim redovima stajala je i porodica Drenovak, zajedno sa Acinim drugarima iz Banje.

Povezana vest:  Tajson: Hej nema udarac za rušenje Klička

-Znao sam da je Aca stvoren za ovakav rezultat. Naravno, samnom je učio prve bokserske korake ali je u njemu prepoznao talenat Miodrag Milić – rekao je Života Drenovak, otac Aleksandra. – Naravno, sada sledi priprema za London, a tamo, svašta može da se desi.

Izlaskom sa carine Drenovak je rekao:

– Još nisam svestan kakav sam rezultat postigao. Ovo je nestvarno stvarno! Ovo je ostvarenje mojih dečačkih snova. Iako se tek završilo Svetsko prvenstvo, predamnom je naporan rad za Olimpijske igre u Londonu. Moram dobro da se spremim!

Povezana vest:  Džošua u samoizolaciji nakon susreta s pricom Čarlsom

Igre su san svakog sportiste…

– Imam 28 godina je ovo je potvrda da prethoidnih 15 godina rada nije bilo uzalud. Rezultat iz Azerbejdžana je veliki podstrek za mene ali siguran sam da će se sada probuditi boks u Srbiji. Ako se kockice sklope, u Londonu mogu da „napadnem” i medalju. Moram da iskoristim priliku da se zahvalim onima, bez kojih ovaj uspeh ne bi bio moguć. Pre svega, ocu Životi, porodici, prijateljima ali, nikako na poslednjem mestu treneru reprezentacije Miodragu Miliću, selektoru Zoranu Manojloviću i kubanskom stručnjaku Formeti ali i svim drugovima u reprezentaciji koji su mi sve vreme bili nesebična podrška – rekao je Drenovak.

Povezana vest:  Beogradu Svetsko prvenstvo u boksu 2021.

Prvi čovek srpskog boksa Velizar Đerić nije krio zadovoljstvo učinkom Drenovaka na Svetskom prventsvu u Bakuu.

– Ovo je veliki uspeh za srpski boks i sport uopšte. Plemenita veština se vraća na velika vrata u našu zemlju. Nadam se najboljem rezultatu Drenovaka na OI u Londonu, ali i da će da dobije društvo. Naime, u aprilu u Istanbulu, reprezentaciju Srbije očekuje kvalifikacioni turnir za OI, gde se nadam još nekoj vizi „orlova”.

PHOTO: ataimages.rs

aca_grupna_aerodrom