miodrag_milic_2011

IZBORI U BOKSERSKOM SAVEZU

Miodrag Milić: Izgleda da je samo Tadija Kačar radio?!

 

Na starom DIF-u 18. oktobra po planu je izborna skupština Bokserskog saveza Srbije. Kandidati za prvog čoveka saveza su Velizar Đerić, dosadašnji predsednik BSS i jedan od najzaslužnijih za normalan rad i funkcionisanje nacionalne federacije kao i za rezultate takmičara i stručnog štaba kao i Tadija Kačar, nekadašnji šampion i bivši selektor BSS.

O Đeriću govore dela u minule četiri godine, tako da, čini se da će Đerić i dalje ostati na mestu prvog čoveka BSS a u medijima (pisanim) Tadija Kačar je započeo izbornu kampanju. Ono što nije u redu je činjenica da se omalovažava uspeh sadašnjeg stručnog štaba koji je posle 12 godina doneo prvu olimpijsku normu, u liku Aleksandra Drenovaka u srednjoj kategoriji a pre njega se na Olimpijadi našao Geard Ajetović (OI Sidnej).

Povodom natpisa, prvenstveno u Sportskom žurnalu, oglasio se prvi trener reprezentacije BSS Miodrag Milić. Da popularni Šipi nije nestručan govori podatak da je upravo Milić bio prvi trener reprezentacije kada je i Tadija Kačar bio selektor a sada se osporavaju rezultati Milića, selektora Manojlovića kao i Upravnog odbora BSS na sve učinjeno u minule četiri godine.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC ELIMINATOR, Sjekloća izgubio na poene od Bike

Upravo zato Milić je poslao pismo koje objavljujemo u celosti.

Kao što si i sam video u jučerašnjem izdanju Sportskog žurnala (petak, 14. oktobar) Tadija Kačar je po starom dobrom običaju raspleo po svima ali posebno po stručnom stabu, pa bi bilo dobro da mu ja u istoj meri odgovorim.

Nepošteno je da ne kažem licemerno prozivati UO (90 posto članova) za nerad i neuspeh a da pri tome On kao direktor saveza ništa, ali apsolutno ništa nije uradio. Od svih „akcija“ koje je on u savezu za poslednje četiri godine odradio je ona na školskom evropskom prvenstvu u Novom Sadu, posle čega ga je UO BSV, koliko znam, tužio redovnom sudu u Novom Sadu za proneveru 3, 8 miliona dinara. Proglašavajući ovaj Stručni štab za nejnesposobniji u istoriji boksa je isto kao kada bi tvrdio za sebe da je on Mohamed Ali.

Zašto!?

Svi ljubitelji i poznanici boksa u Srbiji znaju da je u poslednjih 20 godina Srbija osvojila samo jednu medalju (Slaviša Popović u Berlinu 1995) A da je ovaj rezultat Aleksandra Drenovaka, uz olimpijsku kvalifikaciju Gearda Ajetovića za Sidnej 2000. (kada sam ja kao „totalan laik i nestručno“ lice ponovo bio za taj rezultat najzaslužniji jer sam sa Ajetovićem te godine na zajedničkim pripremama proveo tačno 135 dana) i najveći od raspada zajedničke države. Od 2000. pa sve do 2007. Tadija je sa malim prekidima obavljao dužnost selektora i srpski bokseri nisu ostvarili apsolutno nikakav rezultat. Naprotiv, na desetine uspešnih i talentovanih dečaka je za vreme njegovog selektovanja napustilo boks ili otišlo u profesionalce ili prekinulo bilo kakvo bavljenje plemenitom veštinom ne želeći da se takmiče za reprezentaciju Srbije dok je on selector ili u UO BSS. Napomenuću samo neke od njih: Enad Ličina, Geard Ajetović, Nenad Borovčanin, Milan Vasiljević, braća Ribać, braća Mitić, braća Stevanović, Drenovak, Marjanović…

Povezana vest:  SP AZERBEJDŽAN 2011, Da li će Branimir Stanković na Olimpijadu!? Petak Dan odluke!

Tadija Kačar se poziva na rezultat devojaka na poslednja tri velika takmičenja kada su one zaista osvojile 10 medalja, ali zaboravlja da naglasi da su tih deset medalja stigle u Srbiju posle samo tri pobede. Dakle sve su osvojene maltene bez borbe. O kom radu je onda tu reč. S druge strane seniori su na zadnja dva svetska prvenstva u Milanu i Bakuu ostvarili 14 pobeda i obezbedili olimpijsku vizu za London 2012. Proglasiti taj rezultat za neuspeh, a ovo je prva olimpijska norma u borilačkim sportovima za Srbiju, može zaista samo čovek koji nema ni gram mozga u glavi ili ni trunčicu poštenja u sebi.

Povezana vest:  Četiri zlata za Srbiju u Zagrebu

Imajući sve ovo u vidu verujem da će na redovnoj izbornoj skupštini koja će se za nekoliko dana održati u Beogradu a gde će on biti jedan od kandidata za predsednika BSS. Delegati sa cele teritorije Srbije znati kako da glasaju i kome svoj glas da povere….

Podsećanja radi, Tadija Kačar je u olimpijskom ciklusu za Atinsku olimpijadu bio selektor i sa devetoricom boksera koliko su učestvovala na evropskom prvenstvu u Puli 2004 i na četiri predolimpijska turnira imao sve ukupno pet pobeda i 18 poraza a pritom je imao maksimalne uslove za pripreme u Novom Sadu koje su trajale skoro pet meseci.