B50C4388

55. MEČ ŠAMPIONA

Branimir Stanković brani čast Srbije

 

Od 23. do 27. novembra na programu je 55. Meč šampiona – za Zlatnu rukavicu. Ring će biti postavljen u zemunskoj hali Pinki a jedno od najprestižnijih svetskih takmičenja koje se više od pola veka organizuje u našoj zemlji i ove godine će okupiti boksersu elitu iz Evrope ali ne i iz Srbije, bar ne prema rečima organizatora.

U srpsku prestonicu tokom sledeće nedelje doputovaće bokseri iz 11 država (Rusije, Kazahstana, Makedonije, BIH, Tunisa, Moldavije, Bugarske, Slovenije, Rumunije, Španije i Kipra), kao i bokseri domaćih klubova. Ukupno njih 87, ali bez srpskih reprezentativaca i olimpijskog učesnika Aleksandra Drenovka.

Povezana vest:  Kličko: Očekujem najteži meč u karijeri

– Nismo želeli da prijavimo reprezentaciju za učešće na „Zlatnoj rukavici“. Želeli smo da aktiviramo klubove i posle svega –  šokiran sam. Nijedan klub nije prijavio reprezentativce, kandidate za OI i momke koji su se tokom celog leta spremali na Košutnjaku. Struka bi morala da objasni zbog čega – istakao je prvi čovek srpskog boksa Velizar Đerić.

Jedini član „orlova“ koji će se pojaviti na jednom od najprestižnijih evropskih takmičenja je Branimir Stanković. Njega je prijavila Mačva iz Šapca.

Povezana vest:  NIKOLA STEVANOVIĆ SE SPREMA ZA MEČ U BEOGRADU, Sparing na Košutnjaku

– Neodgovorno je od strane struke da ne prijavi jednog Aleksandra Drenovka ili Milutina Stankovića. Oni su ono najbolje što Srbija ima i moraju da budu na ovako jakom turniru. Značiće im, jer su im mečevi preko potrebni. Pod dva savez im je ove godine pomogao sa dva miliona dinara, a oni sada vraćaju neprijavljivanjem za „Zlatnu rukavicu“. To nije u redu i mora da se reši pod hitno. U interesu je srpskog ringa – istakao je prvi čovek beogradskog saveza i direktor hale „Pinki“ koja će besplatno ugostiti boksere, Božidar Tadić.

Povezana vest:  Somborcima šampionski trofej Bokserske lige Srbije 2023.

HOTEL „CENTRAL“ DOMAĆIN

Osećajte se kao kod kuće

Bokseri i strane delegacije biće smeštene u hotelu „Central“ u Zemunu. Kapacitet je 80 osoba.

– Spremni smo da dočekamo goste iz inostranstva. Bićemo u njihovoj službi 24 sata. Takođe velika je prednost to što se hotel nalazi na samo 200 metara od hale „Pinki“. Nadam se da će se bokseri osećati kao kod svoje kuće – rekao je direktor hotela Žarko Pavlović.