luka_popovic_2011

EKSKLUZIVNO

Luka Popović: U aprilu planiramo spektakl u Beogradskoj areni!

 

Generalni sekretar Srpske profi boks federacije Luka Popović i mečmejker našao se na slatkim mukama prethodnih dana. Naime, naredna tri – četiri meseca biće puni aktivnosti, što se mečeva na teritoriji Srbije tiče, kao i već zakazane revije van granica naše zemlje – u Velikoj Britaniji, Crnoj Gori … Kruna rada desiće se, trebalo bi, u aprilu ili maju mesecu sledeće godine za kada se planira spektakl u Beogradskoj areni.

-Petar Živković boksovaće na Zlatiboru 26. avgusta protiv Mađara Lasla Bloga i to će mu biti sedmi meč a treći u dva meseca. Sledeći nastup za Živkovića planiramo, posle Zlatibora, 14. oktobra u Minhenu a borbe će biti direktno prenošene na Eurosportu. Od njega očekujemo da do septembra naredne godine boksuje za neki od Internacionalnih ili Interkontinentalih pojasa u jednoj od četiri najjače verzije – WBC, WBO, IBF, WBA – prve su reči Popovića.

Povezana vest:  Umaru i Rubežnjoju orden Karađorđeve zvezde

Krajem septembra u srpskoj prestonici zakazan je veliki bokserski spektakl a uživo da gledaju imaće prilike samo odabrani.

-U Beogradu, ali neću da otkrivam još lokaciju, 30. septembra organizujemo VIP profi boks veče a u glavnoj borbi će se pojaviti niko drugi nego Jovo Pudar. Pudar je aktuelni PABA šampion u teškoj kategoriji a protivnik će mu biti potvrđen u sledećih nekoliko dana ali smo u pregovorima sa dvojicom boksera iz Argentine i dvojicom iz Brazila. Dosadašnji skor Pudara je 26 pobeda i tri poraza  sada se Jovo vraća na velika vrata. Ako sve bue išlo po planu do aprila će imati još dve borbe za odbranu pojasa a krajem aprila ili početkom maja organizovaćemo veliki bokserski spektakl u Beogradskoj areni. Protivnik je potvrđen, ostaje samo da se potpiše ugovor a kada to uradimo objavićemo i ime protivnika. Taj bokser, koji bude došao u Beograd je bivši svetski šampion, za sada samo toliko – veli Popović.

Povezana vest:  Mejveder junior pobedio Kota

Da li će Arena, iako je dosta vremena ostalo do tog meča, biti puna?!

-Hoće! Očekujemo, već sada oko 15.000 gledalaca jer ćemo, za razliku od ostalih da damo popularne cene karata a takođe pored glavne borbe imaćemo i atraktivne uvodne mečeve koje će ljubitelji boksa želeti da vide.

U oktobru jće Predrag Radošević braniti titulu WBC silver Internacionalnog šampiona sveta, a u oktobru Nikola Sjekloća će boksovati u Budvi.

-Taj meč će se održati u Ulcinju i siguran sam da će Peđa pobediti iako mu je protivnik u toj borbi Francuz Fransoa Bastian, nekadašnji šampion Evrope i izuzetan bokser. U noembru, isto u Crnoj Gori ali u Budvi Nikola Sjekloća braniće svoj pojas WBC Internacionalnog šampiona sveta a eventualna pobeda dovodi ga na drugo mesto izazivača za WBC prvaka sveta u supersrednjoj kategoriji.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC CISBB, Piperski u Zaječaru za titulu sveslovenskog prvaka u verziji WBC

Pored organizacije mečeva na programu je i Kongres WBC –a u Las Vegasu.

-Sredinom decembra delegacija iz Srbije putuje za Las Vegas ali ne da se kockamo u najpoznatijim kockarnicima na planeti već ćemo u hotelu Mandalaj Bej biti na Kongresu WBC. Tamo ćemo voditi razgovore oko organizacije meča za Nikolu Sjekloću, za šampiona sveta. Podsećanja radi vlasnik pojasa u supersrednjoj kategoriji je Englez Karl Froč.

PHOTO:ataimages.rs

luka_popovic_i_sjekloca