nesa_i_porodica_posle_meca_salke_arena

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Borovčanin: Slaviša Borovčanin je moj otac!

 

Povodom natpisa u pojedinim medijima da je uhapšen Slaviša Borovčanin, otac Nenada Borovčanina, srpskog profi boksera oglasio se Nenad Bošovčanin ije saopšteje puštamo u celosti.

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – NENAD BOROVČANIN

Poštovani,

danas (23. novembar 2011) je objavljena vest da je Slaviša  Borovčanin uhapšen zbog trgovine ljudima, i, uz to, da je moj otac. Vest je tačna. Slaviša Borovčanin jeste moj otac i tu činjenicu niti mogu, niti hoću da sakrijem. Ako sam kriv za to što sam mu sin – kriv sam.
Svom ocu sam zahvalan što me je podržao u odluci da budem bokser. Bokseri ne trguju. Uđu u ring i pošteno primaju i zadaju udarce. Valjda zato nikada u životu nisam, ne samo počinio neki zločin, nego nemam čak ni kaznu za prekršaj.
I to je razlog da osećam ogromno kajanje i stid zbog toga što je cela moja porodica upletena u nešto što je ne-bokserski, pre svega zato što je nepošteno.
I ne znam šta moj otac oseća, ali znam da sin ocu ne može da vrati udarac, koliko god da je udarac bolan, i neću to da radim.
Umesto toga, u ime moje porodice, izvinjavam se javnosti, a ceo honorar od borbe za odbranu titule evropskog šampiona u kruzer kategoriji, koja će biti održana, 23. decembra 2011. u Novom Sadu, uplatiću u humanitarne svrhe.

Povezana vest:  Hukić: Pobeda za sve na Balkanu

Celu svoju karijeru sam se trudio da dostojno reprezentujem svoju zemlju i svoj narod, to ću nastaviti da radim i ubuduće!

Više od toga, za moju, i čast moje porodice, za čast boksa, trenutno ne umem da uradim.

S poštovanjem,
Nenad Borovčanin