stefan_stevanovic_trening_kosutnjak_dec

STEFAN ŠUGER STEVANOVIĆ PONOVO U RINGU

Stevanović ponovo pobedio!

 

Kada se 20. maja popeo na ring u Sali Šumice Stefan Stevanović nije ni slutio da će morati da napravi pauzu od, skoro, sedam meseci jer je tada povredio rame. Ipak, početkom decembra Stefan Šuger Stevanović vratio se treninzima. Na Košutnjaku je Stevanović započeo trenažni proces a u petak uveče bio je odličan na treningu.

Posle samo pet profesionalnih mečeva Stevanović je dobio šansu i tu šansu je iskoristio pobedivši Mihaila Subova, 5. oktobra  2008 i tada postao omladinski prvak Sveta u IBF verziji.

Povezana vest:  Bljesak u “Smederevskoj jeseni” mladih snaga boksa Srbije

Slede odbrane protiv Vjecislava Jevcenka, Micibushi Butelezija i Karla Tabaghua u kojima je Šuger na briljantan način sačuvao Šampionski pojas i nagovestio da će se pridružiti svom bratu Nikoli.

Lindzi Taker, predsednik komisije za Šampione IBF je izjavio da će Stefan postati veliki Šampion  a onda udarci za koje Stefan nije imao rešenje. Prvo je ostao bez titule zbog nemogućnosti da je brani  a razlog su finansije. Nedaće, nažalost nikad ne idu same i već u sledećem meču u trenutku kada je protivnika doveo na ivcu nokauta  iskočilo mu je rame, tajac među 4.500 gledalaca i mogući kraj karijere mladog  šampiona.

Povezana vest:  SP AZERBEJDŽAN 2011, Branimira Stankovića zaustavio Italijan Valentino

Borba sa samim sobom za oporavak i sada ponovo u sali za trening, želje su Stefanu iste, šampionske, i Šuger kao i njegovi saborci iz kampa i trener Ljubisa Čupa Ignjatović  znaju da će Stefan uspeti u tome jer on je jednostavno rođen da bude najbolji.

-Kada se povredio svi smo bili uz njega ali smo znali da će se oporaviti i da će nastaviti da trenira za naredne mečeve. Prvi korak je učinjen a to je povratak u trening salu a uskoro će uslediti i nove borbe, Stefan je dobio i ovu bitku! – bio je kratak Ljubiša Ignjatović tokom treninga u Košutnjaku.

Povezana vest:  Odlaže se finale Bokserske lige Srbije, redovna Skupština BSS i sva takmičenja

PHOTO: ataimages.rs

cupini_trening_dec