53. Meč šampiona

Branimir Stanković najbolji

 

branimir_ stankovicHala: Pinki, Beograd. Gledalaca: 200. Delegat: Kosanović (Kragujevac). Sudije: Gligić (Futog), Janković (Jagodina), Đuričić (Valjevo), Miletić (Novi Sad) i Živanović (Kragujevac). Lekar: Mitrović (Beograd).

Rezultati mečeva: do 57 kg: Nikola Magovac (Radnički, Beograd) – Nemanja Sabljov (Novi Beograd) 2:0. Do 75 kg: Zoran Mitrović (Mačva) – Nikola Jovanović (Radnički, Beograd) 0:2. Do 60 kg: Branimir Stanković (Mačva) – Saša Janjić (Goša) 2:0. Do 75 kg: Aleskandar Cigaranović (Radnički, Beograd) – Srećko Janjić (Goša). Preko 91 kg: Miloš Cvetković (Mačva) – Andrija Keković (Radnički, Beograd). Preko 91 kg: Milutin Stanković (Metalac, Kraljevo) – Goran Despotović (Novi Sad) 0:2.

Povezana vest:  SP AZERBEJDŽAN 2011, Da li će Branimir Stanković na Olimpijadu!? Petak Dan odluke!

Iako je bilo da se Meč šampiona neće održati, drugi najstariji bokserski turnir u Evropi čelnici Bokserskog saveza Srbije to su, ipak, učinili. Doduše, takmičenje je trajalo samo jedan dan a razlog za to bio je pojava virusa AN1H1 u Srbiji.

Tročlana komisija, u sastavu Velizar Đerić, predsednik BSS, Zoran Manojlović selektor BSS kao i Tadija Kačar sportski direktor BSS odlučili su da trofej za najboljeg boksera na Meču šampiona pripadne Branimiru Stankoviću.

Povezana vest:  U Somboru završen 11. Kup nacija za bokserke, Nina Radovanović hita ka vrhu sveta

Ljubomir Manojlović, generalni sekretar BK Crvena zvezda i bivši bokser na prostrou eks Jugoslavije prisustvovao je meču i preneo svoje impresije.

-Mečevi su bili zadovoljavajući, ne ekstra dobri, dobor se pokazala borba između Mitrovića i Jovanovića ali uz pomoć arbitara Jovanović je dobio borbu, nezasluženo. Po mišljenju mnogih bokserskih radnika koji su prisustvovali meč komenarisali su da je Mitrović trebalo da pobedi u tom meču. Branimir Stanković je ubedljivo pobedio Sašu Janjića kao što je i Srećko Janjić ubedljivo pobedio Cigaranovića. Miloš Cvetković je bio neprikosnoven na ringu i pokazao je pravo boksersko umeće i superiornost nad Andrijom Kekovićem. Milutin Stanković nije uspeo da pobedi Despotovića jer je sudija Gligić iz Futoga pomogao Despotoviću da pobedi u tom meču.

Povezana vest:  Prokuplje domaćin pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu

Oko osvajača Zlatne rukavice Manojlović je bio jasan.

-Branimir Stanković je zasluženo odabran od strane Stručnog žirija za osvajanje Zlatne rukavice dok su pojedini predstavnici beogradskog kluba tražili da Jovanović bude poglašen za najboljeg na takmičenju i da on osvoji Zlatnu rukavicu iako svu svi videli da je Jovanovića pobedio Mtrović, čisto – rekao je Manojlović.