amir_kan

MEČ ZA WBA I IBF POJAS

Lamont Peterson porazio Amira Kana

 

U Vašingtonu je održan profi meč u kome su se sastali Amir Kan, branilac pojasa u WBA i IBF verziji i izazivač Amerikanac Lamon Peterson. Dogodilo se čudo i podeljenom odlukom sudija (2:1) Lamont Peterson je sinoć skinuo sa trona britanskog boksača Amira Khana. WBA/IBF prvak u velter kategoriji Amir Kan nije očekivao da će u duelu sa Amerikancem Lamontom Petersonom, prvim izazivačem za titulu prvaka u IBF verziji biti poražen kontroverznom sudijskom odlukom.

Povezana vest:  Umro predsednik WBC Hose Sulejman

Kan je rušio Petersona u prvoj rundi ali se Peterson vratio i imao dobru treću deonicu meča. Kan je prilagodio taktiku i nastavio da boksuje. Sudija Džo Kuper mu je oduzeo bod zbog guranja u sedmoj rundi a u 12. rundi Kan je opet kažnjen zbog guranja.

Sudije su pobedu dali Lamontu Petersonu rezultatima bodovnih sudija – 113:112, 113:112 i 111:114.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA ZLATIBOR, Radošević za IBF pojas, Piperski, Marčeta i Ribać za rejting

-Bilo je kao da boksujem protiv dvoje ljudi u ringu, protiv sudije i protiv Lamonta. Svaki put kad je ušao u klinč Lamont je držao glavu prenisko zbog čega sam ga gurao – rekao je Kan posle meča.

Amir Kan je tako upisao tek drugi poraz u karijeri a ima 26 pobeda (18KO). WBA pojas Kan je imao u posedu od 2008 dok je do IBF pojasa stigao u julu ove godine kada je pobedio Zaba Judu u Americi.

Povezana vest:  Umaru i Rubežnjoju orden Karađorđeve zvezde