aleksandar_stanojevic_ofk_par_kup

Stanojević: Ako nastavimo ovako potvrdićemo titulu

 

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević ocenio je danas da će njegov tim potvrditi titulu, samo ako u prolećnom delu Super lige Srbije crno-beli nastave da igraju dobro.

-Jasno je da je deset bodova prednost velika razlika. Ako (u prolećnom delu) nastavimo ovako potvrdićemo titulu. Mi se već spremamo za prve mečeve protiv Novog Pazara i Slobode – rekao je Stanojević novinarima na stadionu Partizana.

On je istakao da titulu „ne može da obeća“, ali da se nada da će je osvojiti zbog svega što su u prethodnom periodu uradili.

-Naježim se kada znam da narednih šest-sedam utakmica moramo da pobedimo. Ne mogu još da obećam titulu, ali zbog svega što smo uradili nadam se da ćemo osvojiti petu uzastopnu – istakao je Stanojević.

Stanojević je kazao da „večiti“ rival Crvena zvezda nije kriva za trenutno stanje jer Partizan igra odlično.

-Zvezda nije četvrta ili peta. Za to što se dešava nisu oni krivi, mi smo jer imamo 16 pobeda u nizu. Oni su drugi na tabeli i u polufinalu su Kupa. Protivnik nije loš, ali mi imamo neverovatan niz pobeda i hoću malo nas da hvalim – rekao je Stanojević u šaljivom tonu.

Povezana vest:  Barios propušta naredna dva meča zbog povrede

On je kazao da nije verovao na početku sezone da će ovako biti.

-Ne bih verovao da mi je neko rekao na početku sezone da će ovako biti. Teško je pobeđivati u kontinuitetu. Mi smo se za svaku utakmicu posebno spremali, nismo imali vremena da uživamo – kazao je trener crno-belih.

Stanojević je istakao da su posle poraza od Šamroka u kvalifikacijama za Ligu Evropa „Partizanova deca iznela celu priču“.

-Posle ispadanja iz Evrope, skoncentrisali smo se na prvenstvo, a apostrofirao bih igrače kao nosioce svega ovoga. U fudbalu ništa nije slučajno, ekipu nose Partizanova deca i svi oni znaju šta znači nositi dres našeg kluba – rekao je Stanojević.

Trener crno-belih je kazao da je njegova ekipa „fudbalski vaspitana“ I da je definitivno drugačija od drugih.

Povezana vest:  MPK ublažio zabranu ruskim sportistima

-Vaspitavani smo u duhu ljubavi prema klubu. Iskusni igrači daju ton mlađim i to je jedan od uspeha kluba. Svi se prepoznajemo u načinu razmišljanja – rekao je Stanojević.

On je kazao da bi voleo da sadašnji sastav ekipe ostane na okupu, ali da nema ništa protiv da ako neko ima dobru ponudu ode.

-Voleo bih da ostanemo u istom sastavu, ali svi u klubu zajednički donosimo odluke. Imate igrače koji žele da odu, a meni nije u cilju da oni igraju. Dogovoreno je da ako neko ode, da se ne ugrozi ekipa. Možda je ovo trenutak da nekom mlađem oslobodimo mesto – rekao je trener Partizana.

Stanojević je kazao da stranci imaju drugačije želje nego domaći igrači, kao Kleo u letnjem prelaznom roku, ali je dodao da mu jos niko nije rekao da želi da ode iz kluba.

On je rekao da je teško zadržati istu ekipu i da to svi moraju da priznaju.

Povezana vest:  Bekam i Ferguson ponovo zajedno na Old Trafordu

-Najviše me raduju utakmice sa najvećim rivalom. Rekordima se ne bavim, ali ih pratim. Ja sam do sada tri puta imao niz od desetak pobeda, a to je teško i sada sam ponosan jer sam u kratkom periodu to napravio – rekao je Stanojević.

Ipak, Stanojević je ukazao da u srpskom fudbalu „nema kredita“ i da mu je uprava kluba dala poverenje koje je on opravdao.  Trener crno-belih je ocenio da je talentovani Lazar Marković „kompletan igrač“ i da ga klub sigurno neće prodati u zimskom prelaznom roku bez obzira kakva ponuda stigne.

-Lazar Marković je najveći talenat sa kojim sam radio. Ne pamtim kada sam video igrača sa takvim sposobnostima – ocenio je Stanojević.

Igrači Partizana u ponedeljak imaju poslednji trening ove godine na kojima će im trener dati instrukcije za individualne pripreme do sledećeg okupljanja ekipe, a Stanojević je istakao da je odmor potreban zbog „izuzetno teške i naporne sezone“. Igrači Partizana pripreme za prolećni deo sezone počinju 16. januara sledeće godine.