cupa_i_lampe

KAMP „ČIP” DOBIO POJAČANJE IZ SLOVENIJE

Davorin Lampe novo promotersko ime na srpskoj boks sceni!

 

Davorin Lampe novo je ime na srpskoj bokserskoj sceni! Slovenac Lampe je uspešan privrednik iz Radenske i promoter mečeva prve zvezde tamošnjeg profi boksa Dejana Zaveca, a od pre neki dan počeo je da vodi brigu i o asovima iz profi kampa „Čip” kojima će pomoći da osvoje svet.

Prvi zadatak biće organizacija meča Leskovčanina Milana Kostića za omladinskog prvaka sveta u verziji IBF, koji je planiran za 12. mart u novobeogradskoj „Hali sportova” uz već dogovoren direktan prenos na RTS. Sledi povratak u ring Stefana Šugera Stevanovića, koji se oporavio od povrede ramena, dok bi šlag na torti trebalo da predstavljaju dva meča Nikole Džonija Stevanovića u 2012, prvo odbrana IBF interkontinentalnog prvaka, a zatim i pohod na svetski tron u prepunoj „Beogradskoj areni” negde na jesen.

Povezana vest:  ZLATIBORSKA REVIJA BOKSA, Ring spreman na srpskom planinskom biseru

– Srbija ima sjajnu boksersku publiku koja voli ovaj sport. Pritom, momci iz kampa Čip su izuzetan potencijal, Milan i Stefan mogu da naprave briljantne karijere, a pravi putokaz im je Nikola, koji je prvi izazivač na listi za pojas planetarnog šampiona što je, samo po sebi, ogroman uspeh – kaže Lampe, koji je dobio punu podršku od Ljubiše Ignjatovića, trenera i menadžera pomenutih boksera.

Povezana vest:  Hej zbog povrede odustao od meča sa Čarom

Slovenac smatra da neće biti problem pronaći sredstva kako bi svaki od mečeva u 2012. bio na maksimalnom nivou.

– Sponzore ćemo pronaći, a veliki broj njih doći će iz Slovenije. Scenografija, svetlosni efekti, pune tribine, specijalna iznenađenja i nagrade za gledaoce, sjajni mečevi samo su deo spektakla koji pripremamo – veli Davorin.

Kako je Lampe preuzeo posao oko organizacije mečeva, Ignjatović će moći skroz da se posveti onom što najviše voli i najbolje zna – trenerskim zadacima u ringu a to je i više puta napomenuo. Pored Kostića, u fokusu su i braća Stevanović.

Povezana vest:  52. „BEOGRADSKI POBEDNIK“, Odlične borbe drugog dana, Memetović kandidat za trofej!

– Kako još nije zakazan okršaj sa Bundrageom, Nikola je odlučio da još jednom odbrani titulu, što je i u obavezi da učini do 20. februara, što je datum za krajnji dogovor protivnika. Možda to bude Poljak Damjan, ali još nije odlučeno. Kontakti sa Donom Kingom su i dalje intenzivni, a okvirni dogovor je da na jesen boksuje za pojas šampiona sveta, verovatno u Beogradu, u našoj najvećoj dvorani. Što se Stefana tiče, a fale mu još dva meča da bi boksovao za neku od titula – kaže Čupa.