nesa_i_buholc
Nenad Borovčanin odbranio titulu!
 

U novosadskoj hali SPENS Nenad Borovčanin odbranio je pojas interim WBO prvaka Evrope u kruzer kategoriji. Prekidom od strane sudije u osmoj rundi Borovčanin je bio bolji od Nemca Larsa Buholca. Ovom pobedom je Borovčanin ostvario 29 pobedu i prvi put odbranio, uspešno, pojas prvaka Evrope.

Ipak, trio Balkan boksinga, Mane Marčeta, Zvjezdan Vidaković i Milan Piperski bili su pravi uvod za mče večeri i bili su nemilosrdni na rindu.

Povezana vest:  SP AZERBEJDŽAN 2011, Kazahstanac deklasirao Milutina Stankovića

U meču veečeri Borovčanin je počeo „ispitivački“ meč koji je bio planiran da traje 12 rundi. Momak iz Loznice je od starta krenuo dominantno startovao i nije dozvolio protivniku, ni jednu sekundu, da se ponada u eventualnu pobedu.

Prvo brojanje Nemcu bilo je u osmoj rundi a kraj u istoj. Ipak, kraj se nazirao i prevremeni kraj borbe bio je očigledan već u šestoj rundi kada je Borovčanin razvlačio po konopcima Nemca i kada je Buholc počeo da pokazuje znake malaksalosti i nespremnosti za ovakav duel.

Povezana vest:  Povratak Petkovića među konopce

Mala hala SPENS-a bila je premala da primi sve ljubitelje profi boksa. Među poznatima su viđeni Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslaova Republike Srbije, Dragan marković – Palma, gradonačelnik Jagodine, teniser Ilija Bozoljac, plivač Ivan Lenđer ali i veliki broj sportista i javnih ličnosti.

REZULTATI BORBI:

Teška kategorija:

Mane Marčeta (Srbija) – Viktor Salaj (Mađarska) 2:0 (40:36)

Povezana vest:  Bruk mora na operaciju očne duplje

Poluteška kategorija:

Zvjezdan Vidaković (Crna Gora) – Gabor Salaj (Mađarska) 2:0 (TKO u 3.)

Srednja kategorija:

Milan Piperski – Marsen Girke (Nemačka) 2:0 (TKO u 3.)

Kruzer kategorija:

Nenad Borovčanin (Srbija) – Lars Buholc (Nemačka) 2:0 (TKO u 8.)

PHOTO: ataimages.rs

nesa_i_funkcioneri