nenad_Stankovic_sc (1)

NENAD STANKOVIĆ OSVOJIO TITULU U VBF VERZIJI

Stanković: Na redu meč sa Botom, Holifildom pa sa Kličkom!

 

U prelepom ambijentu Sava Centra, organizaciono na visokom nivou, održana su dva meča za upražnjene titule u VBF federaciji. Po ugledu na slične manifestacije u inostranstvu, tačnije „preko bare“ sve oko ringa bilo je precrtano sa vrhunskih predstava, čak šta više, može slobodno da se kaže da je pronađen novi prostor za prfi boks ali sa VIP zvanicama. Šteta, velika šteta, i ostaje žal za kvalitetom viđenog u ringu jer on nije pratio organizaciju. Oba meča su završena daleko pre predviđenih 10 rundi.

Povezana vest:  MEČ ZA IBF OMLADINSKOG PRVAKA SVETA, Milan Kostić čeka novi datum!

Nenad Stanković je novi internacionalni šampion u VBF verziji u kruzer kategoriji (do 90, 716 kg). Stanković je pojas osvojio pobedom protiv Džonatana Pazija (Nemačka), u meču koji je trajao, kraće od najave, jer je Pazi predao već početkom 3. runde. Za one dve runde nije se moglo videti mnogo. Stanković je napadao, konstantno imao inicijativu, a Nemac, poreklom iz Konga, je uputio par udaraca i sve vreme držao ruke u gardu da se nebi povredio. Pred početak treće runde je predao zbog teške povrede desne ruke.

Duel Nemaca turskog porekla Unsala Arika i Turgaja Uzuna u super srednjoj kategoriji (do 76,203 kg) je trajao, takođe, tri runde. Završen je pobedom Unsala Arika prekidom od strane trenera (bačen peškir). Interesantna podatak je da je u 2. rundi bugarski sudija Čačo Andreikovski, i pored tri brojanja Uzunu, dozvolio da se nastavi meč (valjda su takva pravila federacije). Arik je vešto u telo pogađao Uzuna koji se, čini se, posle svake serije našao u nokdaunu.

Povezana vest:  MEČ ZA WBA POJAS U TEŠKOJ KATEGORIJI, Povetkin deklasirao Rahmana, Pulevu pojas EBU

Interesantno je da je pored ringa bilo dosta poznatih ličnosti iz sveta sporta i estrade dok je najavljivač na ringu konstantno naglašavao da Stanković ima 13 mečeva i isto toliko pobeda. Tačno je da je Stankoviću ovo bila 14 pobeda (10KO) ali Stanković ima i 12 poraza (8KO) i jedan nerešen meč. Takođe, konferensije je najavio da meč Stankovića i Pazija će biti direktno prenošen na SOS kanalu a kada je za to upitan jedan od novinara pomenute televizije, koji je bio prisutan na meču on je izjavio da nema pojma o tome i da meč snima jedna kamera te da će na SOS-u biti odložen snimak.

Povezana vest:  Solis mora na operaciju

Na kraju meča Stanković je rekao:

-Sada sam pobedio Pazija na redu je duel sa Botom, Holifildom pa sa Kličkom! – rekao je Stanković.

PHOTO: ataimages.rs

nenad_Stankovic_sc (2)