gagi_tesanovic_hala_sportova

ODRŽAN TESLA FAJTING ČEMPIONŠIP 2

Pobeda Gagija Tešanovića!

 

Održano je, drugo po redu, veče mešovitih borilačkih veština (MMA) pod nazivom Tesla fajting čempionšip 2 u Hali sportova u Novom Beogradu. Spektaklu je prisustvovalo oko 5.000 gledalaca koji su uživali u deset borbi. Naravno, u meču večeri, u poluteškoj kategoriji (do 93 kg) Beograđanin Dragan ,,Gagi” Tešanović (8-2), suočio se u hegsagonu sa Italijanom Mateom Minociom(14-14). Tešanović se vratio u „ring“ posle dva uzastopna poraza i bio je izuzetno motivisan, pogotovo, pred domaćom publikom ostvari novu pobedu.

Povezana vest:  Godinu dana od medalje Tijane Bogdanović u Tokiju

Italijan u meč ušao agresivno, ali je Tešanović je uspeo da prekine napad Minocia i uspostavi dominaciju. Preveo je borbu u parter, gde je zadavao snažne udarce na šta Minocio nije imao odgovor.

Italijan je odbio da nastavi meč, uz izgovor da nije sposoban za dalju borbu i zahtevao da sudije diskvalifikuju Tešanovića. Ipak, sudija Stanka Savčić, nakon konsultacija sa pomoćnim sudijama, procenila je da Minocio nije iskren i na oduševljenje publike proglasila Tešanovića pobednikom.

Šampion sveta u kombat greplingu (amaterski MMA) Bojan Veličković (6-0), dočekao je Hrvata Marka Lukačića(4-1). Veličković, koji je na prošlom Tesla fajting čempionšipu pobedom u dva meča postao miljenik srpske publike, deklasirao je gosta iz Hrvatske. Posle uspešne udaračke kombinacije, preveo je borbu u parter, gde je Lukačić pokušao davljenje ,,giljotinom”, ali bez uspeha. Nakon toga, Veličković preuzima potpunu inicijativu i pred kraj prve runde efikasnim gušenjem primorao protivnika na predaju.

Povezana vest:  Završeno Pojedinačno prvenstvo Srbije 2021. u konkurenciji seniorki i seniora

REZULTATI

Sanja Sučević (2-1) – Danijela Peričić (Hrvatska,0-1) 1:0 (TKO u 2. rundi), Dragutin Milošević (9-1-1) – Matijaš Barić (Hrvatska, 7-4-1) – poništena borba, Josif AlSaid (5-2) – Ivan Smolčić (Hrvatska, 1-2) 3:0 (odlukom sudija), Slobodan Maksimović (4-1) – Marko Ignjatović (1-2) 3:0 (odlukom sudija), Dušan Džakić (12-7) – Ivica Džebić (Hrvatska, 5-3) 1:0 (završnica-giljotina u 2. rundi), Vaso Bakočević (Crna Gora, 8-1-1) – Aleksandar Vicković (1-5) 1:0 (završnica – armbar u 1. Rundi), Aleksandar Milićević (1-0) – Mirosvav Janjić (1-3): 1:0 (TKO u 1. rundi), Nemanja Uverić (4-2) – Slobodan Janković (3-3) 1:0 (završnica u 1. rundi).

Povezana vest:  TEKVONDO, Tehničko prvenstvo Beograda