milan_piperski

ZLATIBOR BOXING NIGHT 12.01.2012.

Na redu spektakl na Zlatiboru

 

Zlatibor je odavno postao srpska turistička destinacija koja iz godine u godinu privlači sve više ljubitelja na ovaj planinski biser. Turistički radnici jedne od najlepših planina u zemlji, kao i opština Čajetina, uspevaju da bogatim sadržajem posetiocima ne samo prirede nezaboravne trenutke, već da obiljem inovativnih rešenja pridobiju i one koji bi nešto više. Stoga se još pre tri godine Zlatibor okrenuo organizovanju bokserskih mečeva. Prvi meč je odboksovao sadašnji nosilac šampionskog pojasa u kruzer kategoriji u verziji WBO, Nenad Borovčanin protiv Nemca Gintera.

-Balkan boksing nastavlja da organizacijom bokserskih spektakala ovaj sport populariše u pokušaju, a za sada i uspevaju, da ga vrate na one grane kada je plemenita veština bila cenjena, popularna i rado gledana. Veliki spektakli organizovani na Zlatiboru, Banjaluci i nedavno u Novom Sadu daju za pravo optimistima koji veruju da se boks ponovo diže.

Povezana vest:  Lagator u znaku finala Bokserske Super lige Srbije – Loznica dočekuje Krstaše

Polovinom januara, tačnije, 12. 01. 2012. posetioci Zlatibora, kao i gosti koji će specijalno za tu priliku biti na poznatoj srpskoj planini, imaće priliku da prisustvuju još jednom bokserskom spektaklu. Naime promoteri, Darko Popivoda ispred „Balkan boksinga“ i Edin Dedeić, ispred „Kety Box Promotion“ iz Hamburga organizuju veliki bokserski događaj, borbu u srednjoj kategoriji za titulu IBF Internacional između Predraga Radoševića i Rony Gabela u 12 rundi.

Radošević dolazi iz Podgorice, do sada je u profi karijeri imao 24 pobede (9KO) bez ijednog izgubljenog meča. Trenutno je 25 na svetskoj rang listi, a ovaj meč je za njega veoma važan iz razloga što bi trijumfom dosta popravio svoj rejting i sigurno je da bi ušao u Top 20. Predrag se za ovaj meč sprema u Podgorici, s trenerom Zlatkom Milikovićem, prošao je sve faze priprema, fizički je izuzetno spreman i sada nailazi period sparingovanja. Koliko Radošević profesionalno prilazi svojim obavezama neka posluži podatak da treninge nije prekidao ni za vreme novogodišnjih praznika.

Povezana vest:  Majk Tajson kreće na pozorišnu turneju po SAD

-Bez obzira što je veliki bokserski spektakl u novosadskom Spensu, gde je je Nenad Borovčanin odbranio titulu evropskog prvaka u WBA verziji nedavno završen, „Balkan boksing“ na samom početku 2012. godine sprema novi spektakl na Zlatiboru. Naravno, već su u planu i slične bokserske manifestacije, tvrdim jednako uspešne kao i ove do sada, i u Inđiji, Zaječaru i drugim mestima u Srbiji- kaže menadžer „Balkan boksinga“ Darko Popivoda.

Povezana vest:  MEČ ZA PRVAKA MEDITERANA U WBC VERZIJI, Knežević želi WBC pojas

Osim glavne borbe, u ringu u hali „Wai tai“ na Zlatibor, u uvodnim mečevima pojaviće se Mane Marčeta i Milan Piperski. Njihove borbe će biti itekako zanimljive jer su važne za rejting na listama. Mane Marčeta boksuje protiv Mađara Gabora Farkaša u četiri runde, dok će poslastica večeri pre glavne borbe biti meč između Milana Piperskog koji će u ringu imati za protivnika takođe Mađara Norberta Sekereša.