MILAN_SOTRA

Milan Šotra pobedio na otvorenom Novogodišnjem turniru u disciplini trap, Pera Nedić i klub grof iz Kališta najbolji u 2011.

 

Milan Šotra iz beogradskog Partizana osvojio je prvo mesto na tradicionalnom Novogodišnjem turniru u gađanju glinenih golubova – trap održanom po lepom vremenu na strelištu “Bg sportskog centra Kovilovo”.

Šotra je slavio u konkurenciji 24 strelca iz Crne Gore i Srbije sa 60 golubova (dve serije po 25 plus final od 25 golubova). Za prvo mesto bio je uspešniji u  raspucavanju je sa Radetom Pavlovićem iz Kvina (Senta) koji je takođe imao 60 golubova. Treće mesto pripalo je Zoranu Lukiću uz Grofa (Kalište kod Požarevca) sa 59 golubova.

Povezana vest:  Četvrta šampionska titula Jovice Bubala

– Ovo lepo druženje smo iskoristili da podelimo i priznanja najbolje rangiranim strelcima u disciplini trap u 2011. – rekao je Milan Šotra, koji je i predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije.-Prošla godina je  bila naporna ali i uspešna, bili smo odlični domaćini dva velika takmičenja Svetskog prvenstva u gađanju glinenih golubova u septembru i Šampionata Evrope u svim disciplinama u julu i oba su bila kvalifikaciona za Olimpijske igre u Londonu. Dobili smo brojna priznanja od međunarodne i evropske federacije za organizaciju i gostoprimstvo. Nadam se da će 2012. na rezultatskom  planu, biti mnogo uspešnija i da će naši strelci, posebno oni mladi, nastaviti dobrim putem ka Riju 2016…

Povezana vest:  Srpski strelci otputovali iz Sidneja u Koreju na drugi Svetski kup u sezoni

Najuspešniji strelac u 2011. u disciplini trap je Pera Nedić (Jedintsvo trap, Stara Pazova) sa 69 poena, drugi je reprezentativac Zoran Lukić iz Grofa (Kalište) sa 54,  dok je treći, još junior Nemanja Smiljanić iz Grofa (Kalište) sa 47 bodova.

Ekipno, titulu je poneo klub Grof iz Kališta kod Požarevca sa 78 bodova, drugi je Jedinstvo trap (Stara Pazova) sa 78 a trećio Partizan sa 30 bodova.

Povezana vest:  Damiru Mikecu šampionska titula u Bundes ligi!

Prošle godine prvi na pojedinačnoj rang listi bio je Nemanja Smiljanić, dok Grofu ovo druga uzastopna titula najboljeg kluba.