pejovicDobre vibracije iz „Impuls hola“

Srećko Pejović, sportski direktor SS Srbije, u celini je zadovoljan je kako su srpski strelci gađali na 39. „Interancionalnom prvenstvu Beograda“ u „Ipuls holu“ ne samo zbog 16 medalja koje su osvojili, nego i zbog nekoliko solidnih rezutata.
– Ovo takmičenje je bilo odlično organizovano, u dobrim uslovima i čestitam sjajnim domaćinima Streljačkom savezu Beograda. Bilo je i kriterijumsko za sastav reprezentacije za EŠ vazdušnim oružjem u Holandiji u martu iduće godine. Strelci su bili i pod opterećenjem, postavio sam i neke rezultatske norme i svi su, što je jako dobro, ozbiljno shvatili obaveze pa je u nekoliko disciplina bilo je vrhunskih ostvarenja –komentar je Srećka Pejovića.- Zorana Arunović je pištoljem imala u dva dana 389 i 386 krugova što su svetski vredni rezultati. Milutini Stefanović je bio blizu da obori državni rekord finala. Dobre su bile i Ivana Maksimović i Andrea Arsović. Raduje povratak Brankice Zarić juniorske prvakinje sveta pištoljem iz 2006. kao i proboj mladih Ivane Marić, Sanje Vukašinović, Milice Babić, Lazara Kovačevića, Stevana Jovanovića …Tijani Kolarik je ovo bilo poslednje juniorsko takmičenje i ona će, siguran sam, pojačati konkurenciju za seniorsku ekipu puškom. Od ostalih seniora puškom sam nešto više očekivao, mislim da je kod njih u pitanju psiholiška barijera da „preskoče“ za dva – tri kruga granicu koja vodi do vrhunskih rezultata. Pištoljem za seniore, norma je bila 580 krugova i niko je nije ispunio, ali su i sa slabijim rezultatom ulazili u finale, osvojene su medalje i samo zbog njih mogu da budem zadovoljan.
Januar je kritičan mesec u pripremama za predolimpijsku, strelcima najvažniju, godinu i Pejović je veoma zabrinut:
– Nemamo sredstava, a imamo mnogo takmičenje koja ni u kom slučaju ne bi bilo dobro da preskočimo, jer bismo ugrozili ceo program za četiri Svetska kupa, Prvenstvo Evrope MK oružjem u Mariboru i Evropske olimpijske igre u Bakuu, na kojima vadimo olimpijske vize. Od 18. do 31. januara smo u Kuvajtu na pripremama i „Velikoj nagradi emira od Kuvajta“, koje nam je važna da što ranije počnemo sezonu MK oružjem. Čekaju nas i dva kriterijumska takmičenja u Rušama od 12. do 18. januara i Minhenu od 26. do 31. januara.
Kuvajćani za jedan deo učesnika plaćaju troškove, za ostale Streljački savez Srbije očekuje pomoć od OKS i Ministarstva omladine i sporta. Pejović je predložio Upravnom odboru SS Srbije da u Kuvajtu gađaju puškom Ivana Maksimović („Akademija Maksimović“), Andrea Arsović (Partizan), Jelena Živković (Jagodina), Nemanja Mirisavljev (Novi Sad), Milenko Sebić (C. zvezda) i Stevan Pletikosić („Čika Mata“) i pištoljem Zorana Arunović, Jasna Šekarić (obe Crvena zvezda), Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac) i Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“). U stručnom štabu biće, uz Pejovića, i Jelena Arunović, Dragan Donević, Goran Maksimović i Goran Mikec.
– Ovo je predlog i ostaje takav dok ga ne usvoji Upravni odbor – objasnio je Pejović – Milutin Stefanović iz „Čika Mate“ i Bobana Veličković iz Bora 030 idu i u Ruše i Minhen, njima je prioritet vazdušnao oružje i gađaće četiri puta na ova dva turnira. Nadam se da će biti sredstava da vodimo i nešto širi krug kandidata za reprezentaciju na ova dva takmičenja, pogotovo u disciplinama gde tražimo „treću pušku“. Šampionat Evrope vazdušnim oružjem u Arnhemu u Holandiji od 26. februara do 8. marta nije za olimpijske vize, tako da ćemo prijaviti samo one za koje računamo da mogu da se visoko plasiraju i osvoje medalje. Ne moramo, takođe, da u svim disciplinama imamo ekipe, možemo da pošaljemo i jednog ili dva pojedinca.
Na „Internacionalnom prvenstvu Beograda“ mnogi strelci su gađali sa novim oružjem: Milenko Sebić, Damir Mikec, Tiha Todorović, Zorana Arunović, Ivana Maksimović… Pejović ističe:
– Rekao sam im da, ako već moraju da menjaju oružje, da urade na našem tekmičenje a da, potom, u Minhenu, gde dolaze serviseri, otklone sve uočene probleme. Uvek je dobro u završne pripreme ući miran, bar kada je oružje u pitanju.
Ukupno, u dva dana u „Impuls holu“ osvojeno je 16 trofeja: četiri zlatna, sedam srebrnih i pet bronzanih. Prvog dana na „Trofeju Beograda“ srpskim strelcima su pripala osam odličja: zlatno, četiri srebrna i tri bronzana. Zorana Arunović je pobedila pištoljem za seniorke, srebrne medalje pripale su seniorima Milenku Sebiću (puška) i Dimitriju Grgiću (pištolj) i juniorima Stevanu Jovanoviću (puška) i Sanji Vukašinović (puška), a bronzane trofeje osvojili su Lazar Kovačević (juniori puška) i dve Milica Babić (seniorke i juniorke – puška).
Drugog dana na „Velikoj nagradi Beograda“ osvojili su osam „Pobednika“. Zlatni su pripali Ivani Maksimović i Milutinu Stefanoviću (puška) i Dimitriju Grgiću (pištolj), srebrni Damiru Mikecu i Zorani Arunović (pištolj) kao i Andrei Arsović (puška), dok su bronzani osvojili Milenko Sebić (puška) i Ivana Marić (puška).

Povezana vest:  Dve pobede Rusije u finalu Lige mladih Evrope u Smederevu